Hlavní obsah

Požár domu v Huštěnovicích na Uherskohradišťsku ohrožoval sousední stavení

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plameny, které v noci v úterý 3. července zasáhly střechu rodinného řadového domu v Huštěnovicích na Uherskohradišťsku, způsobily škodu za 350 tisíc korun. Obytné místnosti nezasáhly, požár likvidovalo šest hasičských jednotek.

Foto: HZS Zlínského kraje

Požárem zničená střecha.

Článek

„Při požáru a během hasebních prací nebyl nikdo zraněn. Díky včasnému ohlášení se oheň nerozšířil na okolní domy a hasiči tak uchránili další majetek nejméně za dva milióny korun. Příčina požáru je stále v šetření,“ informoval Roman Žemlička z HZS Zlínského kraje.

Oznámení o tom, že hoří střecha rodinného domu, přijali hasiči od souseda v 22:58 hodin s tím, že v domě nikdo není. Operační důstojník ihned vyhlásil požární poplach profesionálním hasičům z Uherského Hradiště a dobrovolným hasičům z Babic, Traplic, Spytihněvi, Starého Města u Uherského Hradiště a Napajedel.

„Hasiči s několika proudy vody hasili nejen střechu zcela zachvácenou plameny, ale ochlazovali i sousední objekty, aby se požár nerozšířil. Navíc bylo v půdním prostoru uskladněno seno. Během hasebních prací vynesli hasiči v dýchacích přístrojích z přízemí domu tři dvoukilové tlakové láhve. Po uhašení plamenů zkontrolovali termokamerou teplotu stavebních konstrukcí a vyhledávali a uhašovali skrytá ohniska,“ popsal zásah Roman Žemlička.

Reklama

Výběr článků

Načítám