Hlavní obsah

Pouťové hody a akce ABC pro místní výrobce přilákaly do pivovaru v Dobrušce stovky lidí

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O minulém víkendu bylo živo nejen v centru Dobrušky, kde probíhala Dobrušská pouť, ale i v areálu Staročeského pivovárku.

Foto: Dana Ehlová

O víkendu se otevřely brány pivovaru v Dobrušce - pouťové hody a akce ABC pro místní výrobce přilákaly stovky lidí.

Článek

Pivovarské nádvoří zaplnili 24. května regionální výrobci a prodejci – konala se tu totiž akce ABC pro místní výrobce pořádaná Místní akční skupinou POHODA venkova ve spolupráci s MAS Železnohorský region.

„Akce má mezinárodní charakter. V rámci projektu spolupráce se účastní pět zástupců z Lotyšska a dva z Litvy,“ řekl Luboš Řehák, předseda MAS Pohoda venkova.

Vedle certifikátem opatřených šperků, slaměných předmětů, keramiky bylo možné si domů „odnést“ medovinu, výborné sýry z horské farmy, domácí slaninu, pečivo nebo perníky. Značnou pozornost snad všech dětských, ale i dospělých návštěvníků poutal lotyšský stánek s „pohádkovými“ čepci.

Certifikované produkty z Orlických hor je však možné nakoupit nejen na podobných akcích, ale také přímo u výrobců, některé dokonce v informačních centrech v Novém Městě nad Metují a v Dobrušce.

Na akci se náležitě prezentovali i „domácí“. Dobrušský pivovar uvařil při této příležitosti speciální májový Rampušák, na čepu ale byly všechny druhy místních piv. Navíc hned u vedlejšího stánku mohli fajnšmekři ochutnat i dva druhy zlatavého moku z produkce Městského pivovaru v Rychnově nad Kněžnou.  

A protože byla v Dobrušce pouť, která je tradičně spojena s dobrým jídlem, nabídla sklepní pivovarská restaurace doslova a do písmene pouťové hody – o speciality, mezi nimiž nechyběla kachna s knedlíkem a zelím, pivovarský gulášek, steaky a řada dalších dobrot byl veliký zájem, někteří gurmáni si dokonce svá místa u stolu rezervovali raději dopředu.  

Program ABC pro místní výrobce zahrnoval i hudební část. V tomto roce (3. března) uplynulo dvacet let od smrti písničkáře Karla Kryla, a tak pořadatelé pozvali Jaroslava Čížka, který vystoupil ve vzpomínkovém recitálu na legendárního básníka s kytarou.   

Reklama

Výběr článků

Načítám