Hlavní obsah

Poutník David Dominique Dvořák oslaví první měsíc na své charitativní cestě na pomoc nemocným dětem

Novinky, Tomáš Kopečný

Poutník David Dominique Dvořák má za sebou již stovky kilometrů na své charitativní cestě do Santiago de Compostella. Momentálně se pohybuje na pomezí Německa a Švýcarska. Po celou dobu jeho poutě je otevřený transparentní účet, kam lidé mohou přispět na léčbu tří vážně nemocných dětí.

Foto: Facebook Buen Camino dětem
Článek

Kutná Hora, Praha, Regensburg, Kelheim, Ingolstad, Augsburg, koupačka v Bodensee, Bregenz a Kostnice. Po bezmála měsíci cesty si aktuálně poutník David Dominigue Dvořák užívá krajiny Německa, sbírá jeden zážitek za druhým, snaží se nabrat sílu na další kilometry a především každodenně upozorňovat na myšlenku, se kterou se na celou pouť vydal – pomoci třem vážně nemocným dětem.

„Cesta je náročná, nejen počtem kilometrů, ale i z toho důvodu, že Dominik musí jít za každého počasí a jiných nepříznivých okolností. O to více si vážíme odhodlání, energie a pozitivních myšlenek, které nám prostřednictvím Facebooku posílá. Budeme rádi, když ho lidé povzbudí svými komentáři, zprávami nebo se rozhodnou přispět na sbírkové konto, které bylo v rámci poutě zřízeno, a podpoří tak malou Elišku, Karolínku a Mikuláše v jejich nelehkém životě,“ uvedla ředitelka neziskové organizace Život dětem Maria Křepelková.

Pokud se rozhodnete přispět, můžete to udělat zasláním libovolné částky na transparentní účet u Raifeisenbank 1117771700/5500 pod variabilním symbolem 5252.

Celkem 3 400 km dlouhá Svatojakubská pouť je určitě náročná a bolestivá, ale není to nic v porovnání s tím, co musí každý den prožívat nemocné děti. Malá Eliška se narodila s krvácením do mozku. Lékaři stanovili zdrcující diagnózu – dětská mozková obrna s postižením dolních končetin. Eliška nikdy nebude jako ostatní děti, ovšem díky pravidelným rehabilitacím má velkou naději na zlepšení. Právě na jejich úhradu budou peníze využity.

Mikuláš zase trpí cystickou fibrózou neboli nemocí slaných dětí. Mikuláška pravděpodobně nečeká dlouhý život, protože děti s touto diagnózou se dožívají přibližně 35 let. Jeho maminka však nic nevzdává a snaží se mu dopřávat ozdravné pobyty u moře, které mu hodně pomáhají a na něž budou sbírkové peníze také určeny.

Karolínka byla do tří let zcela zdravá. Bohužel při cestě k babičce došlo k vážné autonehodě. Nejprve se zdálo, že malá Karolínka má pouze zlomené nožičky, posléze se zjistilo, že je od pasu dolu ochrnutá a navíc inkontinentní. Lékaři nedávali příliš nadějí, ale její maminka to nevzdávala a začala s ní intenzivně rehabilitovat. Má za sebou několik operací a díky rehabilitacím, které by měla podstoupit minimálně dvakrát do roka, již udělala první krůčky. Výtěžek poputuje právě na jejich úhradu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám