Hlavní obsah

Poučení i relax v brněnské Celnici během Hradozámecké noci 2017

Novinky, Petra Svobodová

Galerie i kavárna Celnice v areálu vily Löw-Beer v Brně se také připravují na Hradozámeckou noc 2017, která naplno vypukne v sobotu 26. srpna.

Foto: Archiv Muzea Brněnska

Kavárna Celnice

Článek

V komorní galerii Celnice bude o víkendu naposledy k vidění výstava Poznej světové dědictví UNESCO, a to na téma tuniské památky. Jedná se o putovní fotografickou výstavu, jež přibližuje osm unikátních míst Tuniska, např. starověká města Kartágo i Kerkouane či medíny Tunisu, Soussu a Karjuvánu. Již z názvů lokalit na vás dýchne duch exotiky a připravené informační materiály vám pomohou naplánovat vlastní cestu na sever Afriky.

Kavárna Celnice připravuje pro návštěvníky Hradozámecké noci speciální občerstvení. K nejoblíbenějším pochutinám bezesporu patří škvarkový chléb, ovšem tentokrát s pomazánkou podle originálního receptu zahradníka vily Löw-Beer. „Jedná se o starý rodinný recept s tajnou přísadou, kterou ale opravdu nemůžu prozradit,” řekl s úsměvem zahradník Ctibor. Dále si můžete pochutnat třeba na grilovaném hermelínu a klobáskách, k dispozici budou alko i nealko nápoje, skvělá italská káva a zmrzlina.

Hlavní program Hradozámecké noci však bude probíhat na zahradě vily. V 19 hodin zde odstartuje závěrečný koncert letošního Retro léta připraveného ve spolupráci s Městskou částí Brno-sever a Kulturním střediskem Omega. Koncert nazvaný Hvězdy, které nehasnou posluchačům nabídne to nejlepší z hudby 60. let minulého století. Blues, šansony i rock & rollovou klasiku zahraje brněnská skupina KR BANDA. S hity nejslavnější kapely všech dob The Beatles pak vystoupí pražský revival The BUGLES. 

Po skončení koncertu program v zahradě uzavře tematická módní přehlídka v podání Salonu první republiky, která představí proměny odívání od 50. do konce 70. let minulého století. Na komentované přehlídce mohou diváci srovnat kvalitu šatů, materiály a střihy socialistického československého textilního průmyslu se západní módou.

Reklama

Výběr článků

Načítám