Hlavní obsah

Poslední šipkařský Master roku v režii Evy Košťálové a Pavla Drtila

Novinky, Ondřej Vylíčil

Závěrečný Master sezóny hostila v sobotu Jaroměř, konkrétně Důstojnická beseda v Josefově. Turnaje krajského významu hostí tyto prostory pravidelně od roku 2011 (s jedinou výjimkou v roce 2012) a vždy se jedná o hojně navštěvovaný podnik. Platilo to i tentokrát, když dorazilo přes 130 šipkařů.

Foto: Eduard Mlejnek

Nejlepší trio v TOP Masteru žen, zleva M. Formanová (2.), E. Košťálová (1.), P. Kosařová (3.)

Článek

V tomto početném davu vyčnívali Eva Košťálová (Fekobe Pilníkov) a Pavel Drtil (40+ Trutnov). Oběma se podařilo získat dabl, což znamená vyhrát Master dvojic a především pak ústřední soutěž programu TOP Master jednotlivců.

Drtil si mezi muži počínal poměrně jistě. Jako jediný neprohrál a potil se až v posledních dvou duelech, tedy v semifinále a finále play off, kde přehrál své soupeře shodně 4:3.

To Košťálová vypotřebovala k triumfu podstatně větší porci štěstí. Ze skupiny se protáhla i přes dvě porážky až z posledního postupového místa a v play off absolvovala všechny duely výsledkem 4:3. Tedy udolala každou svoji soupeřku v poslední možné chvíli, v posledním možném legu.

Osobní maximum v TOPce si o stupínek vylepšila Monika Formanová (ŠK Medvědi Velký Třebešov). Před měsícem v Nové Vsi zaznamenala premiéru na stupních vítězek, když brala bronz, v sobotu prohrála až ve finále a skončila tak stříbrná.

Přesně po roce se na TOP bedně objevila třetí Pavlína Kosařová (Trutnov), ještě o měsíc déle čekal na TOP medaili bronzový muž Antonín Davídek (40+ Trutnov). Pro úplnost zbývá doplnit, že druhým mužem TOP Masteru byl Josef Klika (ŠK Maséři Hradec Králové), jež je z jedenácti cennými kovy druhým nejúspěšnějším hráčem historie soutěže.

Lepší je pouze Alexander Mašek (40+ Trutnov), který v TOPce tentokrát chyběl. Své kvality ale na sto procent potvrdil v Nominačním Masteru, který ovládl a po krátké pauze si tím místo v TOPce opět zajistil.

Právě Nominační Master mužů nabídl nejvíce překvapení. Poprvé v kariéře si pro medaile došli druhý Marek Křapka (ŠK Nola Vilémov) a třetí Robert Košťál (Fekobe Pilníkov). Svými počiny si otevřeli dveře do příští TOPky stejně jako další hráči na čtvrtém a pátých místech.

Tam se mimo jiných objevilo nevídané jméno Michal Kábrt. Hráč náchodského klubu Cukrárna startoval v Masteru teprve po páté a nikdy se neprobil ani do první poloviny startovního pole. V Jaroměři měl ale evidentně svůj den, když mezi sedmdesáti startujícími obsadil parádní pátou příčku.

To mezi ženami Nominační Master tak zajímavý nebyl. Snad pouze z pohledu měření jih vs. sever kraje. Medaile si totiž rozebraly dámy z jižního regionu konkrétně zlato Magdaléna Mašková (Úletáři Hradec Králové), stříbro Adéla Pachtová (U Huberta Hradec Králové) a bronz Dagmar Vamberská-Komora (Rychtáři Štít).

Zapomenout nelze ani na mládež, protože i ta měla v programu svoji rezervaci. V kategorii chlapců se radoval Petr Hofman (Brzice), který obhájil prvenství z Masteru zářijového.

Výrazně početnější startovní pole dívek ovládla Nikol Janischová (Šipkaři Damíkov), pro kterou to bylo vítězství premiérové. Oba si tím upevnili postavení v Českém poháru Unie šipkových orgranizací, když Hofman je v současnosti čtvrtým žákem a Janischová třetí žačkou republiky.

Kompletní výsledky lze vyhledat na webu pořadatele www.sipky.org/khk-s.

Na organizaci podniku se podíleli cestovní kancelář Luna Tour Trutnov, společnost Willcap Trutnov, Město Jaroměř a Královéhradecký kraj.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám