Hlavní obsah

Poslední letošní blokové čištění ve Frýdku-Místku se uskuteční dříve

Novinky, Jana Matějíková

Blokové čištění v Kolaříkově ulici v Místku se uskuteční 14. listopadu, tedy o dva dny dříve oproti původnímu harmonogramu. Na blokové čištění upozorňují v týdenním předstihu dopravní značky.

Foto: TS a.s.

Blokové čištění

Článek

V době blokového čištění nesmí stát v lokalitě žádné auto. V případě, že některé vozidlo přesto zůstane v zóně zaparkované, může být přemístěno na již vyčištěnou plochu v rámci zóny blokového čištění.

Řidiči se tím ovšem postihu nevyhnou, zaplatí náklady spojené s přemístěním vozidla, a navíc pokutu za přestupek. Zcela odtažena pak budou vozidla, která tvoří překážku silničního provozu, to znamená, že stojí například v křižovatce, na chodníku a podobně. Tato vozidla budou odtažena na odtahové parkoviště městské policie ve Frýdku.

„Zaměstnanci technických služeb zahájili tradiční blokové čištění ulic již v březnu. Zahrnuje strojní i ruční úklid komunikací, ale také opravy kanálových vpustí, ke kterým je za běžných okolností problematický přístup. Letos se uskutečnilo přes sedmdesát blokovek. Poslední je v plánu právě 14. listopadu,” řekl primátor Michal Pobucký s tím, že v příštím roce bude město v blokových čištěních ulic opět pokračovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám