Hlavní obsah

Poslanec Votava pochválil černošínské muzeum i město

Novinky, Martina Sihelská

Muzeum v Černošíně navštívil koncem března poslanec PS PČR Václav Votava se svou asistentkou Janou Šatrovou. Prohlédl si stálou i putovní expozici a vyjádřil údiv nad celkovou změnou muzejní budovy.

Foto: Martina Sihelská

Poslanec PS PČR Václav Votava byl vzácnou a vítanou návštěvou v černošínském muzeu.

Článek

„Ve zdejším muzeu jsem už byl a teď mě opět překvapilo svými novými prostory, které jsem vloni ještě neviděl. A přibylo mnoho dalších exponátů, ten dům je snad nafukovací, co vše se tam ještě vejde. Líbí se mi, jak černošínský starosta Miroslav Plincelner říká, že mu nejde ani tak o trhání rekordů v návštěvnosti, ale hlavně o zachování pamětí a artefaktů z města a regionu. Většina těchto krásných věcí mohla také skončit někde na skládce, což by byla škoda,“ uvedl Václav Votava.

Starostu Miroslava Plincelnera poslanecký návštěva moc potěšila. „Je to hezké, že si na naše malé město udělal čas, nebyl zde poprvé a věřím, že zase brzy přijede. Naše muzeum je poslední dobou hojně navštěvované, z čehož máme všichni radost. Rád bych pozval všechny čtenáře na vernisáž obrazů Ladislava Kobylky, která se bude konat v pátek 7. dubna od 17 hodin,“ uvedl Miroslav Plincelner.

Návštěvu muzea má za sebou i Alžběta Stehlíková ze Stříbra. „Na tak malé město mají krásné muzeum, je vlastně i denně otevřené, což se o spoustě jiných muzeích říci nedá. Líbí se mi, že tam mají hodně z historie řemesel, kolovrátky, ševcovské nářadí, něco z kolářství. Je to takové muzeum s patinou, krásné, klasické, to je to, co lidé vyhledávají. Mám srovnání s okolními muzei a nejvíc se mi líbí právě to černošínské. Ostatní jsou také hezká, ale hodně zmodernizovaná a nemají tam v podstatě nic z těch původních řemesel, nebo jen málo,“ uvedla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám