Hlavní obsah

Popularita cestování městskou hromadnou dopravou v Ostravě roste

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dopravní podnik Ostrava zvyšuje bezpečnost dopravy. Od ledna letošního roku mohou cestující na linkách DPO narazit na asistenty přepravy i v noci. V nočních spojích se nově pravidelně objevují dvě čety po čtyřech asistentech přepravy s městskými strážníky.

Foto: Josef Zajíc

Popularita cestování MHD v Ostravě roste.

Článek

Asistenti přepravy fungují v rámci linek MHD již téměř dva roky. V současné době jich DPO zaměstnává 59.

„Velmi intenzivně vnímáme, jak důležitý je pro naše cestující pocit bezpečí v našich vozidlech. Od začátku jsme chtěli asistenty přepravy na nočních linkách. Z dat, která máme k dispozici, víme, že si je cestující v noci přejí. V průzkumu nás cestující podporují, abychom měli do konce roku 2020 ve všech vozidlech kamerový systém,” uvedl Daniel Morys, generální ředitel a předseda představenstva DPO.

Podle jeho informací už teď má DPO ve svých téměř 250 vozidlech více než 1800 kamer, do roku 2020 přibude dalších 1749 kamer do 311 vozidel.

Dopravní podnik Ostrava eviduje pokračující nárůst cestujících. Za rok 2018 dokonce největší za tři roky. V roce 2017 přepravil 91 150 000 lidí. V roce 2018 to již bylo 97 649 000 lidí.

„Vnímám to jako ohromný úspěch všech našich zaměstnanců. Pořád si zdůrazňujeme, že naši cestující jsou pro nás na prvním místě a že jim chceme nabídnout snadné odbavení, maximální komfort, čistotu a bezpečí. A kromě toho je obzvlášť v těchto smogových dnech cestování MHD taky určitým typem společenské odpovědnosti,” dodal Daniel Morys.

Na zastávkách je v současné době instalován městský kamerový systém ve 45 případech. Je provozovaný společností Ovanet. Budou se instalovat další, a to na uzlových bodech, kde se přepravuje nejvíce lidí, ale také na zastávkách v oblastech, kde by mohlo docházet k porušování dopravního a přepravního řádu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám