Hlavní obsah

Popáleného muže vynesli z hořícího domu sousedé, zachránili mu život

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Plameny zachvátily ve středu ráno rodinný dům v Podolí u Uherského Hradiště. Z hořícího objektu vynesli sousedé popáleného a intoxikovaného muže ještě před příjezdem hasičů. Zachránili mu tak život před smrtí v plamenech, které se pravděpodobně rozhořely jeho vlastní nedbalostí.

Foto: HZS ZLK
Článek

Požár zasáhl dvě místnosti domku a plamenné hoření se rozšířilo do stropní konstrukce, kterou museli hasiči částečně rozebrat.

"Po sedmé hodině ranní šel starší muž na návštěvu za svým známým do rodinného domku. Když vešel do dvora, uviděl, že v místnosti hoří. Zaběhl do vedlejší hospody pro pomoc a společně vytáhli sedmašedesátiletého muže z hořící místnosti," popsal bezesporu hrdinský čin místních obyvatel mluvčí zlínských hasičů Libor Netopil.

Intoxikovaného muže s vážnými popáleninami na horní polovině těla transportovala Záchranná služba letecky do brněnské nemocnice.

Na základě dosavadního šetření hasičů a policistů vše nasvědčuje tomu, že ke vzniku požáru došlo s největší pravděpodobností v důsledku nedbalosti uživatele. "Při prohlídce popáleného muže, stejně jako při detailním prozkoumání požářiště a okolí, nebyly zjištěny jakékoliv stopy, které by svědčily o násilí či cizím jednání. Jedná se tak o požár, který v domě bez přívodu elektřiny vznikl s velkou pravděpodobností nedbalostním jednáním při manipulaci s cigaretou nebo svíčkou," uvedl policejní mluvčí Aleš Mergental s tím, že příčiny jsou stále v šetření.

Podle prvotních odhadů byla způsobena škoda ve výši okolo 50 tisíc korun především na vnitřních stavebních konstrukcích.

Reklama

Výběr článků

Načítám