Hlavní obsah

Ponisí nabízí spoustu sportu a zajímavostí

Novinky, Milan Turek

Řeka Nisa pramení u Jablonce nad Nisou, ale když proteče Trojzemím Čech, Polska a Německa, stává se teprve pro turisty a sportovce zajímavou. V Liberci otevřeli němečtí zástupci kraje Ponisí Infopoint Oberlausitz, kde je možno získat informace, co navštívit zajímavého nebo kam vyjet za sportem.

Foto: Milan Turek

Liberecký Infopoint Oberlausitz má sídlo v Zámečnické ulici

Článek

Hospodářské poměry a tím i ekonomická nabídka v Německu mění spotřebitelské zájmy našich občanů stejně jako sousedů. Češi stále častěji vyjíždějí ven za nákupy především v pohraničních oblastech. Mnozí nejenže obchodují a poskytují služby, ale zakládají v Německu i firmy. Pro pohraničí se tak nabízí celá řada možností jezdit na zájezdy nebo na dovolenou. Navíc krajina mezi Dráždanami, Berlínem, Cotbuzí a Görlitz naprosto změnila svou tvář.

Trendu častých návštěv obyvatel pohraničí využili podnikatelé z Ponisí, aby v Liberci založili Infopoint Oberlausitz, kde se mohou informovat zájemci o cestách do Německa a nejen to - ale také o možnosti podnikání. Informační cetrum je dílem hospodářských komor v Drážďanech a Liberci.

Do Liberce pronikají i němečtí bankéři a firmy nebo společnosti, zabývající se cestovním ruchem. V oblasti německého Ponisí se nabízejí pozemky pro podnikatele za nízké ceny a spoustu prostoru pro nejrůznější druhy podnikání. 

Volfgang Michel se zabývá službami v cestovním ruchu a je jedním ze zakladatelů Infopointu. "Oblast Lausitzer Neisseland poskytuje svým návštěvníkům řadu možností ke strávení volného času. Naším prostřednictvím se k vám dostanou informace o řadě kulturních událostí, o možnostech pořádání výletů pro různé tématické skupiny," uvedl. Liberečtí oblast za hranicemi navštěvují třeba jen za koupáním nebo cykloturistikou a především kvůli in-line trasám.

Lidé, kteří budou v Infopointu pracovat mají zkušenosti s pořádáním velkých firemních akcí, školních a seniorských výletů po celé Horní Lužici a dovedou uspokojit i individuální požadavky. Podobnou aktivitu v Liberci vyvíjí již několik let Turistické informační centrum pod Ještědem, ale tam jde spíše jen o informace a přednášky. Obě infocentra mají bohatou nabídku prospektů. Kontakty: info@letsgo.cz a infojested@seznam.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám