Hlavní obsah

Pomohli handicapovanému sportovci

Novinky, Martina Sihelská

Charitativní večer se konal v sobotu ve stříbrském DC klubu na náměstí. Výtěžek šel na pomoc handicapovanému muži ze Stříbra. Celková vybraná částka činí 25 800 korun. Pořadatelky Jitka Malá a Lucie Rabadová děkují všem za pomoc.

Foto: Martina Sihelská

Večer pro Davida, tak se jmenovala charitativní akce, ze které šel výtěžek na pomoc handicapovanému sportovci.

Článek

„Je to naše třetí akce, v předešlých letech jsme dvakrát vybraly na dvě postižené holčičky ze Stříbra, letos na Davida, který je po úrazu na dětském kolotoči a potřebuje rehabilitační pomůcky. Navíc je úžasný a stále naše město prezentuje v závodech pro tělesně postižené. Jsme moc rády, že nás přijely podpořit i takoví lidé, jako finalisté Superstar Jan Tejkal, Jaro Smejkal, Bára Zemanová, i skupina Emoce. A těší nás i, že akci moderuje modelka Kateřina Votavová prezentoval se zde i černošínský Víteček,“ řekly pořadatelky Malá a Rabadová.

Hudební večer doplnila také přehlídka, šlo o kolekci šatů z butiku Nickol Schickerové. Podpořit akci přijela také Andrea Dyková z Kladrub. „Byla jsem na všech charitativních akcích, ráda podpořím dobrou věc, ale jak tak koukám, Stříbrští to moc neumějí, mnoho jich nepřišlo. Není to hezké, pořadatelky s tím měly spoustu práce a výtěžek přece dostane stříbrský občan. Navíc byl pestrý a zajímavý program,“ myslí si kladrubská návštěvnice.

Účinkující Jaro Smejkal prý rád takové akce podporuje. „Celý ten večer je zajímavě zpracován, střídala se tu hudba s přehlídkou, mají velmi dobrou moderátorku, která dává večeru správný švih. Jsem rád, že to jde na dobrou věc. Jinak šlo o skvělou spolupráci, děkuji,“ vzkázal Jaro Smejkal.

Rodiče handicapovaného Davida moc děkují. „Je to od pořadatelek moc krásný počin, překvapilo nás, že si vybrali právě nás, vždyť je tu řada jiných, co potřebují pomoci. Moc si toho samozřejmě vážíme a děkujeme,“ řekli Ivana a Ladislav Pětrošovi ze Stříbra.

Pořadatelky sice byly zklamané nižší účastí, přesto jsou za konečnou sumu moc rády a chystají se k předání rodině. „Město nás podpořilo deseti tisíci, třemi přispěla skupina Emoce. Společně s klubem DC, který přispěl 11 800 korun, jde téměř o dvacet šest tisíc korun, a to už snad na nějaké pomůcky vyjde,“ myslí si pořadatelky, které ještě děkují za spolupráci kameramanu Marcelu Šmídovi, vizážistce Karolíně Čampulové a kadeřnicím Janě Mareschové a Lence Czeneové.

Reklama

Výběr článků

Načítám