Hlavní obsah

Pomněnka má nový sociální automobil. Přispěly čtyři desítky firem ze Šumperska

Novinky, Bára Haušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Základní škola a střední škola Pomněnka o. p. s. má zbrusu nový sociální automobil. Na jeho pořízení přispěly firmy ze Šumperka. Vůz bude sloužit ke svozu žáků do školy a ze školy ze vzdálenějších částí okresu.

Foto: Bára Haušková

Ředitelka Základní školy a střední školy Pomněnka o.p.s. Nataša Vykydalová převzala klíče od nového vozu, které bude rozvážet žáky.

Článek

„Denně najezdí naši řidiči čtyři stovky kilometrů, aby přivezly do osmi hodin žáky do školy a pak je odvezli zpět domů. Rozhodně nám nové sociální auto pomůže tuto logistiku zrychlit a zjednodušit,” uvedla Nataša Vykydalová, ředitelka a zakladatelka školy.

Oslovení firem v regionu a získání finančních prostředků bylo v režii reklamní agentury Kompakt, která již takto získala i jiná auta pro neziskové organizace pracující v sociální oblasti po celé České republice.

„Naším cílem je pomáhat těm, kteří nemají stejnou startovní čáru jako ostatní,” uvedl zástupce agentury Rudolf Adam. Ten také předal v úterý 5. dubna klíče a doklady od nového vozu.

„Velký dík patří všem, kteří se na pořízení automobilu podíleli,” zdůraznila ředitelka Vykydalová. Pomněnka je školou samostatně zřízenou pro žáky s mentálním postižením, kombinovaným postižením a pro žáky s poruchou autistického spektra. Denně sem dochází více čtyřicet žáků. Z toho dvě třetiny jsou dojíždějící.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám