Hlavní obsah

Pomněnka má hračky z mírovské věznice

Novinky, Bára Haušková

Do Základní a střední školy Pomněnka o. p. s. v Šumperku doputovaly dřevěné hračky a učební pomůcky, které vyrobili odsouzení v rámci pracovní terapie Specializovaného oddělení pro výkon trestu odsouzených s poruchou duševní a poruchou chování Věznice Mírov.

Foto: archiv ZŠ a SŠ Pomněnka

Děti v šumperské Pomněnce mají nové krásné hračky z Mírova.

Článek

„Děti tak potěšilo více než sedmdesát hraček jako puzzle, hlavolamy nebo skládačky, které využijí při výuce i ve volných chvílích,” uvedla Šárka Trundová ze Základní a střední školy Pomněnka.

Výroba hraček probíhá v malé truhlářské dílně specializovaného oddělení a má dlouholetou tradici. Cílem této aktivity je poskytnout odsouzeným lidem příležitost smysluplně strávit čas a naučit je novým dovednostem, které mohou být užitečné při hledání pracovního uplatnění na svobodě. Rovněž si tato aktivita klade za cíl posílit pracovní návyky a připravit odsouzené na jejich propuštění na svobodu. 

Vzhledem k omezeným prostorám jsou do výroby hraček zapojeni tři až čtyři odsouzení, kteří jsou vybíráni na základě talentu, zručnosti, citu pro práci se dřevem a daru fantazie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám