Hlavní obsah

Pomáhají dětem v prevenci závislostí. Pomoci můžete také vy jim

Novinky, Aleš Ovesný

Díky programu Lepší svět společnosti Globus má pionýrská skupina Ještěr z Ostravy-Svinova možnost získat pro ni nemalé finanční prostředky. Pomozte jí a hlasujte online pro její projekt.

Foto: Aleš Ovesný

Letní tábory jsou velmi oblíbené

Článek

V srdci Beskyd, bez internetu a wifi, děti zažívají uprostřed lesů a luk na dnešní dobu nevšední zážitky, situace a učí se tábornickým dovednostem ve stylu Hochů od Bobří řeky. Čtrnáct dní bydlí v podsadových stanech bez světla a elektrické přípojky. Programy PS Ještěr dětem pomáhají v dnešní době najít zalíbení i v jiných věcech, než jsou počítače a mobily.

Díky programu Lepší svět společnosti Globus má pionýrská skupina Ještěr možnost získat pro ni nemalé finanční prostředky na opravy turistické základny, na které realizuje své aktivity.

Pokud vám není jedno, jak děti tráví volný čas a chcete, aby zažívaly i něco jiného než focení selfies na sociální sítě, můžete do 24. dubna hlasovat pro projekt zde: https://www.globus.cz/o-globusu/spolecenska-odpovednost/lepsi-svet/projekt/588/tz-sance-detem-2019.html.

Projekt TZ Šance dětem pomůže udržet cíl spolku, a to tak, že díky němu získá potřebné finanční prostředky na opravy důležitých prvků základny, která je podstatná pro chod letních táborů.

O Pionýrské skupině Ještěr Ostrava-Svinov

Jako pobočný spolek Pionýra vyvíjí veřejně prospěšnou činnost v oblasti neformálního vzdělávání a výchovy dětí a mládeže ve volném čase. V této oblasti spolupracuje s řadou partnerů, za nejvýznamnější z nich považuje rodiče. Je založena zejména na práci dobrovolníků a vnitřních demokratických principech.

Cílem její práce s dětmi a mládeží je prostřednictvím her a praktických aktivit předávat hodnoty, rozvíjet znalosti a dovednosti, upevňovat postoje k okolnímu světu a k sobě samým.

Má jednu z nejkrásnějších turistických základen - TZ Šance - v srdci Beskyd, na které realizuje většinu aktivit a kterou vlastními silami členové opravují. Další aktivity jsou soustředěny především na území městského obvodu Ostrava-Svinov.

Celoroční činnost PS Ještěr pravidelně finančně podporuje Statutární město Ostrava a Městský obvod Ostrava-Svinov.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám