Hlavní obsah

Policisté ze Zlínska asistovali na hranicích při předávání medvíďat

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Při předávání dvou medvíďat na Slovensko asistovali v pondělí 6. dubna policisté, kteří vykonávají službu v místech bývalých hraničních přechodů se Slovenskem ve Zlínském kraji.

Foto: Policie ČR

Medvíďata putovala do Zoo v Liptovském Mikuláši.

Článek

„Dvě tříměsíční medvědí mláďata po domluvě s policisty z cizinecké policie na bývalý hraniční přechod v Brumově-Bylnici v pondělí odpoledne přivezl chovatel z Žatecka. Za dodržení všech hygienických pravidel si medvíďata převzali pracovníci kontaktní zoologické zahradě v Liptovském Mikuláši, kde budou mít mláďata nový domov,“ informovala dnes mluvčí Krajského ředitelství Policie Zlínského kraje Lenka Javorková.

Podle mluvčí to byla jediná schůdná cesta, jak medvíďata na Slovensko dostat.

Policisté ve Zlínském kraji v těchto dnech nad rámec standardních činností provádějí kontroly v místech bývalých hraničních přechodů se Slovenskem, a to ve Starém Hrozenkově, Strání, Střelné, Brumově-Bylnici a Velkých Karlovicích.

„Prozatím zkontrolovali téměř 30 tisíc vozidel mířících do České republiky a přibližně stejný počet osob vyjíždějících z naší republiky. Do naší země nevpustili 326 osob, vycestovat z republiky odepřeli 403 lidem,“ uvedla tisková mluvčí.

Podle policistů sloužících v současné době na bývalých hraničních přechodech jsou lidé ve většině případů vůči nařízením vlády a ministerským opatřením chápaví a vstřícní, ovšem najdou se i jedinci, kteří upřednostňují své individuální potřeby, nechtějí nařízení respektovat a chovají se k policistům arogantně.

„Takoví lidé, pokud neuspějí na jednom místě, zkouší přejet přes hranice na vedlejších hraničních přechodech, ovšem neúspěšně, protože policisté si informace předávají a navíc se na všech místech dodržují opatření stejně,“ poznamenala Lanka Javorková.

Policisté velmi kladně hodnotí vstřícnost představitelů jednotlivých obcí, kteří jim pomohli a poskytli prostory a zázemí při zřizování odbavovacích míst na bývalých hraničních přechodech.

„Díky jejich pomoci máme na těchto místech technické zázemí pro výkon služby a policisté, kteří slouží ve dvanáctihodinových službách, mají možnost odpočinku,“ uzavřela mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám