Hlavní obsah

Policisté ve Valašském Meziříčí zadrželi zloděje při činu

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při krádeži v opuštěném domě ve Valašském Meziříčí na Vsetínsku přistihli koncem listopadu všímaví policisté dva zloděje. „Oba si již převzali sdělení podezření pro trestný čin krádež a hrozí jim dva až tři roky vězení,“ informoval dnes policejní mluvčí Vladislav Malcharczik.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Ilustrační foto.

Článek

Dvojice zlodějů využila toho, že rodinný dům poblíž centra Valašského Meziříčí je delší dobu neobývaný. Upoutal jejich pozornost, a proto šli do domu během listopadu několikrát krást.

„Poprvé se do něj vloupali v první polovině měsíce. Odnesli patnáct litrů pálenky z jablek, deset lahví jiného alkoholu, přibrali deku a polštář z ovčí vlny, petrolejovou lampu i soupravu růžového porcelánu. Celkově při této akci odnesli věci za třináct tisíc korun ke škodě devadesátiletého místního muže,“ řekl policejní mluvčí.

Zloději nenechali nic náhodě, od domu si vzali klíče a vrátili se o pár dní později a opět pobrali alkohol. Ovšem návštěva koncem listopadu byla jejich poslední.

„Opět si odemknuli, vzali šest lahví alkoholu a ozdobnou sekerku. Narazili však na všímavou policejní hlídku. Policisté si všimli otevřené branky u plotu a také uslyšeli zevnitř domu nějaké zvuky. Jejich předtucha se potvrdila. V domě našli osmadvacetiletého muže z Valašského Meziříčí a o pět let staršího muže z Bohumína. Zloději skončili v poutech na policejní služebně,“ sdělil Vladislav Malcharczik.

Muži zákona lustrací zjistili, že oba výtečníci stáli v minulosti pro majetkovou trestnou činnost již několikrát před soudem. „Nyní si převzali sdělení podezření pro trestný čin krádež. U soudu muži z Valašského Meziříčí hrozí trest dvou let vězení jeho kumpánu o rok více,“ dodal policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám