Hlavní obsah

Policisté se připravují na 52. ročník Trnkobraní, Vizovice čeká náročný víkend

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Následující víkend bude nejen pro zlínské policisty ve znamení konání dvou akcí - Vizovického Trnkobraní a Barum Czech Rally Zlín 2019, na které se s dlouhým předstihem připravují.

Foto: Policie ČR

Řidiči mohou před odjezdem absolvovat dechovou zkoušku na vizovickém policejním oddělení.

Článek

„Desítky policistů z obvodních oddělení, dopravní policisté, kriminalisté a policisté z oddělení služební hipologie budou v pohotovosti od ranních hodin v pátek 16. srpna až do neděle 18. srpna večer kvůli několika tisícům návštěvníků festivalu ve Vizovicích,“ informovala dnes policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Policisté budou ve zvýšené míře dohlížet na pořádek v ulicích města, procházet stanovými městečky, kontrolovat dodržování pravidel silničního provozu a absenci alkoholu a drog u řidičů za volanty automobilů. Spolupracovat s policisty budou stejně jako při festivalu Masters of Rock studenti Střední policejní školy Ministerstva vnitra v Holešově.

„Apelujeme nejen na řidiče na vozovkách, ale také na řidiče, kteří jezdí ve svých dopravních prostředcích po loukách ve stanových městečkách, aby se vyhnuli požití alkoholu a drog před jízdou. V opačném případě se nevyhnou zákonnému vyřešení přestupku či trestného činu,“ zdůraznila mluvčí.

Policisté radí návštěvníkům festivalu, aby byli obezřetní a převzali zodpovědnost nad svými osobními věcmi, cennostmi a penězi. Svoje osobní a cenné věci by si měli brát s sebou a neztrácet je z dohledu.

„Každoročně se zabýváme krádežemi jak ze stanů, tak ze zaparkovaných automobilů, v nichž návštěvníci často nechávají viditelně na sedadlech elektroniku, kabelky či batohy,“ upozornila Monika Kozumplíková.

Policisté vzkazují návštěvníkům Trnkobraní, aby byli při víkendových cestách opatrní, ohleduplní a trpěliví, drželi se pokynů policistů a pořadatelů a k parkování využívali zásadně jenom místa k parkování určená, kterých bude ve Vizovicích dostatek.

„Všímejte si chodců, kteří se budou ve vysoké míře pohybovat po všech komunikacích ve Vizovicích, a přizpůsobte jim svou rychlost. Pokud si nebudete jistí svou střízlivostí, můžete bez obav navštívit Obvodní oddělení Policie ČR ve Vizovicích a dechovou zkouškou zjistit, zda můžete bez obav usednout za volant svého vozu,“ dodala zlínská policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám