Hlavní obsah

Policisté na Karvinsku řeší nové případy krádeží

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uplynulý týden na Karvinsku opět přinesl řadu případů krádeží. Ušetřeno nebylo takřka žádné město.

Foto: PČR

Ilustrační fotografie

Článek

V Petřvaldě, v areálu bývalého dolu František, odcizil v době od 8. do 10. června prozatím neznámý pachatel čtyři ocelové pracovní válce z prostor tamní kotelny, do které násilím vnikl. Pachatel navíc přestříhal pletivo okolo a utrhl přívod elektřiny do duálního zabezpečovacího zařízení. Celkovou škodu vyčíslila postižená firma na 210 tisíc korun.

V Orlové se 11. června ztratil gril a filtrace k bazénu. Na jednu ze zahrad domu v Orlové-Lutyni vnikl taktéž neznámý pachatel a odcizil výše jmenovaný zahradní gril a filtraci k bazénu. Škodu v tomto případě policie vyčíslila na 6 tisíc korun.

Ještě v noci z pátku na sobotu 11. června vyjížděli orlovští policisté k další krádeži. Majitel zaparkoval své vozidlo značky Volkswagen Passat na parkovišti jedné z orlovských ulic. Přes noc mu jej však odcizil opět neznámý pachatel a s vozidlem v hodnotě 170 tisíc korun odjel. Policie ČR vyhlásila v tomto případě po vozidle modré barvy celostátní pátrání.

V Petrovicích u Karviné neznámí pachatelé odcizili traktor. Ke krádeži došlo opět v noci z pátku na sobotu 13. června. Traktor typu John Deere 6520 zmizel z budovy jízdárny z obecní části Závada. Majitelka hodnotu traktoru vyčíslila na 1 600 000 Kč.

V Havířově se v noci ze soboty na neděli 12. června vloupali zloději do novostavby rodinného domku a skladu.

"V prvním případě na ulici U Jelena neznámý pachatel vypáčil balkónové dveře novostavby, které se mu nepodařilo překonat. Ke způsobené škodě se majitel zatím nevyjádřil. K dalšímu vloupání došlo na ulici Opletalova do bytu, který slouží jako sklad. Z místa odcizil elektrické míchadlo na maltu v hodnotě 10 000 Kč," informovala por. Mgr. Zlatuše Viačková, tisková policejní mluvčí z Karviné.

Reklama

Výběr článků

Načítám