Hlavní obsah

Policisté jsou na stopě žhářům zámku v Horním Maršově

Novinky, Vratislav Konečný

Požár zámku v Horním Maršově vznikl 19. srpna útokem žháře na několika místech. Byly zjištěny látky podporující hoření, kriminalisté mají shodnou stopu s úmyslně založeným požárem v Pelhřimově, kde shořelo několik aut. Škoda na zámku přesáhla 5 milionů, ohrožení majetku 10 milionů. Škoda v Pelhřimově byla vyčíslen na milion.

Foto: PČR

Požár zámku v Horním Maršově v srpnu 2018

Článek

Žhářského útoku se podle kriminalistů účastnilo více osob. Pokud budou pachatelé dopadeni a potvrdí se informace o organizované skupině, hrozí těmto žhářům až 15letý pobyt za mřížemi. 

Totožné stopy 

Kriminalisté kromě požáru vyhodnocují informace o zjištěném pohybu vozidel zn. Škoda v blízkosti míst požárů, která měla vždy odjíždět směrem na Prahu. V Praze byla odcizena registrační značka umístěná na jednom z vozidel. Shoda popisu osádek těchto vozidel je rovněž dalším vodítkem pro policisty.

„Vzhledem k uvedeným informacím trutnovští kriminalisté úzce spolupracují nejen s kolegy z Pelhřimova, ale i z Prahy a dalších útvarů. Požár vozidel kolegové šetří pro podezření z trestného činu obecného ohrožení, u požáru zámku nebyla právní kvalifikace doposud změněna a je prozatím šetřen pro trestný čin poškození cizí věci,” informoval mluvčí Policie ČR KŘ Královehradeckého kraje Jan Čížkovský. 

Reklama

Výběr článků

Načítám