Hlavní obsah

Policisté hledají účastníky a svědky dvou dopravních nehod

Novinky, Stanislava Dvořáková

Na Orlickoústecku v obci Červená Voda a Dolní Čermná došlo k dopravním nehodám, kdy řidiči, kteří se na nehodě podíleli, bez zastavení z místa ujeli.

Foto: PČR

Místo dopravní nehody v Červené Vodě.

Článek

V sobotu 13. října odpoledne krátce před čtrnáctou hodinou v obci Červená Voda v blízkosti domu čp. 18 na křižovatce místních komunikací neznámý řidič při couvání najel mladé dívce na nohu, čímž jí způsobil zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření v nemocnici.

Uvedený řidič nezastavil a z místa nehody odjel. Podle vyjádření náhodné chodkyně se mohlo jednat o osobní automobil značky Daewoo Matiz stříbro-zelené barvy.

Policie ČR - KŘP Pardubického kraje proto žádá řidiče vozidla, případně svědky nehody, aby se ozvali na linku 158 nebo na telefonní číslo 974 580 251.

Obdobný případ se stal ve čtvrtek 11. října ráno deset minut před půl osmou hodinou v obci Dolní Čermná, kde řidič linkového autobusu se míjel s tahačem s návěsem a tímto manévrem došlo k jeho střetu s betonovým sloupem a rozbití dvou skleněných výplní oken autobusu. I zde řidič nákladního auta, aniž by zastavil, z místa nehody odjel.

Alkohol u řidiče linkového autobusu byl vyloučen dechovou zkouškou. V rámci prověřování a objasnění nehodového děje, proto policie žádá o přihlášení řidiče tahače s návěsem, případně o podání informací k tomuto střetu cestujících v autobusu či dalších náhodných svědků.

Na základě sdělení policejní mluvčí Lenky Vilímkové pro objasnění obou nehod policisté uvítají veškeré informace na lince 158 či telefonním čísle 974 580 251, kterýkoliv den v době od 8 do 14 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám