Hlavní obsah

Policisté hledají svědky dvou dopravních nehod

Novinky, Stanislava Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie České republiky - KŘP Pardubického kraje se obrací prostřednictvím tiskové mluvčí Lenky Vilímkové na občany, kteří byli svědky dopravní nehody na Žamberecku a v České Třebové o sdělení jakýchkoliv informací k těmto nehodám.

Foto: PČR

Dopravní nehoda linkového autobusu u obce Líšnice - Zakopanka na Žamberecku.

Článek

V úterý 22. května krátce po šesté hodině ranní u obce Lišnice - Zakopanka šestapadesátiletý řidič nákladního automobilu Citroen Jumper na přímém úseku komunikace pravděpodobně přejel do protisměru, kde se střetl s linkovým autobusem, řízeným šestačtyřicetiletým řidičem.

Policisté dechovou zkouškou vyloučili požití alkoholu před jízdou obou řidičů a u dopravních prostředků zadrželi osvědčení o jejich registraci. Posádka rychlé záchranné služby pak převezla oba řidiče k lékařskému vyšetření do nemocnice v Ústí nad Orlicí.

V autobusu se při střetu nacházelo asi 17 cestujících, kteří však v době příjezdu policejní hlídky v místě nehody již nebyli.

Policie České republiky proto žádá cestující tohoto spoje, aby volali linku 158 nebo telefonní číslo 974 580 251 případně osobně podali zprávu o svých poznatcích této nehody Dopravnímu inspektorátu v Ústí nad Orlicí, a to v pracovní dny od 8.00 do 14.00 hodin.

O den později, ve středu 23. května došlo k další nehodě v České Třebové. V osm hodin ráno neznámý řidič zřejmě při odbočování vlevo z ulice Pražského do Felixovy ulice srazil přecházejícího nezletilého chodce. Po střetu nezastavil, naopak z místa nehody okamžitě ujel. Jedná se o osobní vozidlo bílé barvy, typu SUV.

Policie České republiky se proto obrací na případné svědky této nehody o podání jakýchkoliv informací, které by napomohly k vypátrání řidiče, a to na linku 158 nebo na telefonní číslo 974 580 251.

Reklama

Výběr článků

Načítám