Hlavní obsah

Policie vyhlásila celostátní pátrání po odcizeném vozidlu Volkswagen Multivan

Novinky, Stanislava Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Policie České republiky v Ústí nad Orlicí pátrá po neznámém pachateli, který odcizil zaparkovaný nový osobní vůz Volkswagen Multivan, čímž způsobil majiteli škodu ve výši 650 tisíc korun.

Foto: ilustrační foto

Ukázka osobního vozidla VOLKSWAGEN typ MULTIVAN 7HC.

Článek

Podle sdělení policejní mluvčí Lenky Vilímkové se na místní oddělení PČR-KŘP Pardubického kraje v pondělí 15. ledna obrátil zoufalý provozovatel osobního vozidla značky Volkswagen Multivan, že mu byl zaparkovaný vůz v době od 5. do 15. ledna 19.20 hodiny v ulici Pickova v Ústí nad Orlicí odcizen.

Touto majetkovou trestnou činností vznikla majiteli škoda ve výši 650 tisíc korun. Orlickoústečtí policisté nyní zjišťují, zda pachatel kradl auto na zakázku, nebo pro vlastní potřebu. V případě dopadení zloděje mu hrozí vzhledem k výši škody trest odnětí svobody až na osm let.

Protože se jedná sice o slepou ulici, ale v těsné blízkosti frekventované průtažné I/14 a vedle křižovatky vedoucí do středu města, Policie ČR žádá občany, případně projíždějící řidiče, kteří by mohli podat jakékoliv informace, aby se ozvali na linku 158 nebo na telefonní číslo 974 580 660.

V samotné ulici je umístěna sportovní prodejna, kavárna a ordinace praktického lékaře, takže je vítána jakákoliv podezřelá okolnost náhodného návštěvníka.

Zároveň bylo okamžitě po vozidle vyhlášeno celostátní pátrání a bylo zařazeno do databáze aktivní pátrací evidence PČR s detaily odcizeného vozidla: osobní Volkswagen, typ Multivan 7HC, černé barvy, RZ 5E36061, MPZ CZ, rok výroby 2011.

Sdělení veškerých informací ke zveřejněným záznamům lze podat na linku 158, případně nejbližší služebně PČR, nebo zaslat e-mail na adresu operačního odboru Policejního prezídia PČR pp.oo.operacni@pcr.cz. 

Smutnou skutečností je, že v současné době bezcharakterního jednání nenechavých pachatelů přibývá. Dalším případem je odcizení zpětných zrcátek z osobních automobilů v Lanškrouně a nahlášená škoda v předběžné výši 21 tisíc korun z nezákonného přivlastnění součástek ze zaparkovaného auta značky BMV X5 v noci z pondělí 15. ledna 21.30 hodin na 16. leden 8.15 hodin.

Je třeba, aby poctiví občané, kteří nepotřebují projevovat zvýšený zájem o věci, které jim nepatří, si začali bedlivě všímat dění v jejich okolí a mohli tak podat svědectví o podezřelých okolnostech.

Jak se říká, s jídlem roste chuť, a tak i malé podařené krádeže mohou být vodítkem k dalším a větším. V České Třebové od konce minulého roku policie pátrá po podvodníkovi, který obral seniorku o 50 tisíc korun, v Ústí nad Orlíci se zaměřili zlodějíčkové na malé dvoukolové vozíky a na hřbitově dokonce i z hrobu odnesli vázu.

Reklama

Výběr článků

Načítám