Hlavní obsah

Policie varuje před nákupem kytar a hudebního příslušenství v bazarech

Novinky, Stanislava Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letohradští policisté pátrají po odcizených kytarách a hudebním příslušenství v hodnotě 133 tisíc korun.

Foto: PČR

Letohradští policisté pátrají po pachateli krádeže v objektu místní hudební zkušebny.

Článek

Letohradští policisté pátrají po dosud neznámém pachateli, který se vloupal do hudební zkušebny v Letohradě, kde místním kapelám odcizil šest kytar značek Ibanez, Ltd Vipel, Fender a Hohner Professional Precision HP a další hudební příslušenství jako mixpult značky Soundcraft a mikrofony Audix a Audio - Technica.

Policejní tisková mluvčí Lenka Vilímková proto upozorňuje kupující, kteří se rozhodnou pořídit si kytaru, mixpult nebo mikrofon v bazaru či zastavárně, nebo přímo od neznámé osoby, aby byly obezřetní, neboť by se mohlo jednat o zboží z výše uvedené majetkové trestné činnosti.

Hudebníci přišli o své nástroje, celková škoda odcizených hudebních předmětů činí 133 tisíc korun. Případ je kvalifikován jako krádež a vzhledem ke způsobené škodě hrozí pachateli trest odnětí svobody až na pět let.

Kriminalistický technik při ohledání místa činu zajistil několik stop, které by mohly vést k osobě pachatele.

PČR - KPŘ Pardubického kraje proto žádá osoby, které by k uvedenému případu mohly uvést jakékoliv informace, aby je sdělily na linku 158 nebo na telefon 974 580 761.

Reklama

Výběr článků

Načítám