Hlavní obsah

Policie varuje: Pozor na osobní věci, auto není trezor

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O tom, že nepozornost se nevyplácí a že auto není trezor, se přesvědčily dvě ženy v Havířově. V souvislosti s podobnými případy policie varuje občany, aby si dávali na své osobní věci větší pozor, zejména pak v nákupních centrech a v jejich blízkém okolí.

Foto: PČR

Ilustrační obrázek

Článek

Ve čtvrtek 2. června odpoledne nechala 37letá žena v Havířově zaparkované, nezamčené vozidlo. Během velice krátké chvíle přišla o dámskou kabelku. Lapka získal peníze, platební kartu, doklady a mobilní telefon. Vše v hodnotě zhruba 7 tisíc korun.

O několik desítek minut později nakupovala jiná žena v jednom havířovském supermarketu. Neznámý zloděj využil její nepozornosti a z nákupního vozíku ji vzal dámskou kabelku. Žena přišla o dva mobilní telefony, doklady, finanční hotovost a platební kartu. Celková škoda činí 13 400 Kč.

"Policie apeluje na občany, aby si dávali větší pozor na své osobní věci, zejména, aby nenechávali kabelky a tašky s cennostmi bez dozoru v nákupním vozíku. Důležité je také zamykat auta, i když se člověk od vozu vzdaluje jen na krátkou vzdálenost, vždy je potřeba vozidlo uzamknout," uvedla por. Mgr. Zlatuše Viačková, tisková mluvčí Policie ČR z Karviné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám