Hlavní obsah

Policie hledá svědky dvou dopravních nehod

Novinky, Stanislava Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koncem měsíce června došlo k pádům cyklistů z jízdních kol, v jednom případě na Svitavsku s hmotnou škodou a ve druhém na Orlickoústecku se zraněním, kdy je třeba okolnosti nehod prověřit s pomocí náhodných svědků.

Foto: PČR

Tříramenná křižovatka, místo dopravní nehody v Moravské Třebové.

Článek

V pátek 21. června v 17.08 hodin v Moravské Třebové před tříramennou křižovatkou protínající ulici Jiráskovu a silnici II/368 havaroval sedmdesátiletý cyklista jedoucí na jízdním kole značky Alpina Eco.

Jednatřicetiletá řidička osobního automobilu Ford Focus zastavila z důvodu dání přednosti v jízdě dopravním prostředkům jedoucím po hlavní silnici, když cyklista přijíždějící z Jiráskovy ulice při pádu na chodník její vůz poškodil.

Cyklista okamžitě z místa dopravní nehody ujel. Následně byl však místní městskou policií vypátrán a dechovou zkouškou na alkohol mu byla naměřena hodnota 1,88 promile alkoholu v dechu.

U řidičky byla dechová zkouška na alkohol s negativním výsledkem. Ke zranění osob nedošlo. Na osobním voze Ford Focus byla však způsobená škoda pádem cyklisty vyčíslena na 10 tisíc korun.

Pro upřesnění děje této dopravní nehody se Policie ČR-KŘP Pardubického kraje prostřednictvím tiskové mluvčí Lenky Vilímkové obrací na případné svědky o podání informací na linku 158 nebo telefonní číslo 974 578 251.

Ve čtvrtek 27. června ve 13.10 hodin se stala další nehoda, a to osmapadesátiletého cyklisty, který havaroval před vjezdem do Ústí nad Orlicí na mostě silnice číslo II/360 Na tiché Orlicí.

Pádem na svém jízdním kole značky Author utrpěl zranění, s kterým byl rychlou lékařkou pomocí převezen do nemocnice. Na místě provedená dechová zkouška byla s negativním výsledkem.

Muž jel ve směru od Letohradu do Ústí nad Orlicí v době, kdy měl kolem něho projíždět autobus. Policie proto prostřednictvím tiskové mluvčí Lenky Vilímkové žádá cestující tohoto autobusu, aby, pokud jsou očitými svědky havárie cyklisty, se ozvali na linku 158 nebo telefonní číslo 974 580 251.

Reklama

Výběr článků

Načítám