Hlavní obsah

Policejní akce přispěla ke klidnému uctění památky zesnulých

Novinky, Stanislava Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie ČR v Ústí nad Orlicí řadou kontrol a upozornění v posledních říjnových dnech a o svátku Dušiček napomohla na pietních místech k bezpečí osob a majitelů zaparkovaných vozidel.

Foto: PČR

Policie na pietních místech v průběhu minulého týdne kontrolovala a upozorňovala řidiče na nedostatečně zajištěná zaparkovaná vozidla.

Článek

Pro klidný a nerušený průběh uctění památky zesnulých se příslušníci Policie ČR v Ústí nad Orlicí zaměřili na kontroly zabezpečení vozidel proti vloupání na parkovištích u hřbitovů a přilehlých pietních místech.

Každým rokem se najdou jedinci, které příroda neobdařila patřičnými charakterovými vlastnostmi a snaží se tak ke svému prospěchu zneužít piety pozůstalých.

Proto se příslušníci policie věnovali těmto lidem a majitele dopravních prostředků upozorňovali na nedostatečně zajištěná vozidla, kdy stačí na chvilku poodejít s věncem jen kousek dál a šikovný zlodějíček zmizí s věcmi, které byly v autě ponechány. Podařilo se, že tentokrát se žně pro tyto poberty nekonaly.

Ještě vážnější zjištění však přinesla situace na silnicích u pomníčků tragicky zahynulých osob. Je zvykem na místa, kde došlo k jejich úmrtí, stavět kříže a přinášet květiny a zapalovat svíčky. Pozůstalí zde sice své vozidlo správně zaparkovali mimo vozovku, ale následně v rozpoložení mysli smutnými vzpomínkami zapomněli na bezpečný výjezd, který mohl ohrozit jejich zdraví i život. Zde se pak přítomný policista stával jejich andělem strážným.

Reklama

Výběr článků

Načítám