Hlavní obsah

Pokud jde o dobrou věc, rád se připojím, tvrdí Martin Fritsch alias Miss Angelika

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Travesti show se brněnský rodák Martin Fritsch věnuje přibližně od roku 1997, kdy začal vystupovat v travesti skupině XXL. Název byl odvozen podle konfekční velikosti protagonistů show. Když se skupina rozpadla, začal vystupovat sólově jako Miss Angelika.

Foto: archiv autora

Martin Fritsch alias Miss Angelika a zpěvák Patrik Havelka.

Článek

Dnes jezdíte s programem Hvězdy jako hvězdy, v něm ale nevystupujete sám...

Bylo to v roce 2013, kdy mi na jednom vystoupení vešel do šatny takový jeden sympatický mladík s prosbou, zda by si mohl zazpívat jednu písničku. Od  té doby máme společný program Hvězdy jako hvězdy. Tím mladíkem je Patrik Havelka, kterého diváci mohou znát například z muzikálů Mamma mia, Zorro a Jesus Christ Superstar, nebo také ještě ze soutěže Hlas Česko-Slovenska, kde byl v týmu Rytmuse. 

Travesti show, to je hlavně o "imitaci" slavných zpěvaček...

Musím se přiznat, že se spíš orientuju na naše zpěvačky, jako jsou Ilona Csáková, Monika Absolonová, Heidi Janků nebo Lucie Bílá. Ale mám v repertoáru za ty roky i mnohé další.

Zřejmě se neobejdete bez nákladných kostýmů, paruk a nejrůznějších rekvizit...?

Přesně tak. Na kostýmech a dalších proprietách hodně záleží a nejsou zrovna nejlevnější. Ale mám naštěstí skvělou švadlenku a návrhářku, která si dokáže poradit snad se vším. Ale k tomu, aby show byla dokonalá, je potřeba více lidiček. V mém případě je to tým lidí, který mi pomáhá s převozem, kostýmy, zvukem, promo materiálem i propagací, bez které to nejde. Bez těchto lidí by to šlo velmi těžce a já jim za jejich skvělou práci moc děkuji.

Kde všude s vaší travesti show vystupujete?

S programem jezdíme po celé republice, ale nějaká vystoupení jsme měli i na Slovensku nebo v Rakousku. Máme i místa, kam jezdíme každé dva měsíce. S naším programem Hvězdy jako hvězdy vystupujeme po kulturácích, dále na plesech, diskotékách, firemních večírcích, oslavách narozenin a na svatbách.

Jako hosté prý jezdíte i s Menšíkovou jedenáctkou...

To je pravda. Přes léto nás můžete vidět i na fotbalových hřištích, kam jezdíme jako součást fotbalového týmu umělců a sportovců Menšíkova jedenáctka, který svými zápasy pomáhá nemocným dětem. A protože jde o dobrou věc, rádi se k tomu připojíme.

Menšíkova 11 je to fotbalový tým složený z herců, zpěváků, sportovců a známých osobností působících především na Moravě. V týmu jsou například Petr Menšík, syn Vladimíra Menšíka, a dále známí herci Petr Štěpán, Lukáš Hejlík a Vašek Svoboda, moderátor Ondřej Blaho nebo kluci ze skupiny AllX. Výtěžek z těchto akcí pak putuje ve prospěch Dětské nemocnice Brno, což mě nemůže netěšit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám