Hlavní obsah

Pokračují v tradicí vydávání Velikonočního kalendáře Pavla Kantorka

Novinky, Barbora Horešovská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražský Spolek InGarden i po loňském úmrtí kreslíře Pavla Kantorka, s podporou jeho rodiny, pokračuje v tradici vydávání Velikonočního kalendáře. Tentokrát na téma pes a život s ním po celý rok od Velikonoc do Velikonoc, tak jak jej zachytil Pavel Kantorek.

Foto: Barbora Horešovská

koláž z kalendáře

Článek

Díky obrázkům, které se našly v pozůstalosti Pavla Kantorka, je letos kalendář sestaven z vtipných ilustrací, které byly připraveny pro tisk v dobách minulých tak, aby vyšly ve Švýcarsku.

Jak uvedl člen spolku InGarden Josef Horešovský: „Pro nás je to opravdový unikát a věříme, že dvanáct kolorovaných kreseb nadchne i ostatní milovníky psů a humoru Pavla Kantorka.”

Protože Pavel Kantorek měl za života dvě kočky (Rómea a Jůlii), tvořil hlavně vtipy o kočkách. Psy však z říše zvířat úplně nevypustil, a tak teď, díky jeho bratru Janovi se spolek dostal i k vtipům dávno zapomenutým, které čekají na vydání.

Součástí tohoto pokladu jsou i rozpracované skici vtipů, na nichž je vidět, jak vlastně vtip vzniká a jak je důležitá každá čárka tužky při tvorbě figurky. Spolek se tak snaží pokračováním vydávání tiskoviny tyto vtipy přivést mezi diváky. Velikonoční kalendář oslavuje letos desetileté výročí svého vzniku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám