Hlavní obsah

Pokračování slavného seriálu Sanitka od září na televizních obrazovkách

Novinky, Petr Mráček

Scénárista Sanitky 2 Ivan Hubač říká: „Když zní ulicemi siréna záchranné služby, spojuje nás všechny pocit, že tady jde o něco zásadního.“ V úterý se něco zásadního událo i v prostorách České televize na Kavčích horách. Konala se tu tisková konference k novému seriálu veřejnoprávní televize Sanitka 2.

Foto: Petr Mráček

Marek Vašut a scenárista Ivan Hubač - seriál Sanitka 2

Článek

Sanitka 2 znamená návrat velkého seriálu do vysílání České televize. Tvůrčí tým – autor scénářů Ivan Hubač, režisér Filip Renč, dramaturg Jan Otčenášek, hlavní kameraman Petr Hojda, střihač Jan Mattlach a hudební skladatel Daniel Barták – vytvořil dílo, které je nejen důstojným pokračovatelem původního se­riálu Sanitka, jehož autorem byl otec Ivana Hubače, slavný scénárista Jiří Hu­bač (ve spolupráci s Jindřichem Fairaizlem), ale i dalších slavných seriálů dávné i nedávné televizní historie.

„Seriál Sanitka 2 je jedním z nových projektů, který naplňuje záměr České tele­vize vytvářet velká dramatická díla, která navážou na tradici velkých televizních příběhů vyprávěných moderními postupy, a osobně doufám, že se této metě co nejvíce přiblíží také v hodnocení diváků,” řekl generální ředitel ČT Petr Dvořák.

Režisér Filip Renč obsadil některé známé postavy z původní Sanitky.

Diváci se tedy opět setkají s doktorem Janderou (Jaromír Hanzlík), jeho první man­želkou (Zlata Adamovská), Janderovým bratrem Jardou (Tomáš Juřička), jeho ženou Alžbětou (Ivana Andrlová), emigrantem doktorem Mádrem (Petr Kostka), doktorem Karlíkem (Svatopluk Skopal), nejrychlejším řidičem na záchrance Fan­dou Beznoskou (Pavel Zedníček) a nezapomenutelným Korejsem (Jiří Srstka).

Kromě známých tváří na diváky v pokračování Sanitky čeká plejáda současné české herecké špičky v čele s Dagmar Havlovou (doktorka Foltýnová), Jiřinou Bohdalovou (Kaderkova matka), Jiřím Dvo­řákem (doktor Kaderka), Markem Vašutem (Neliba), Janem Budařem (Mádr junior), Jiřím Lábusem, Vladimírem Javor­ským, Janem Dulavou, Jitkou Schneiderovou, Michalem Dlouhým, Václavem Jiráčkem a mnoha dalšími.

Sanitka 2 je velký seriálový projekt, na který Česká televize hodně sází a věří v jeho úspěšnost. Ukázky, které bylo možné na tiskové konferenci vidět, naznačují, že by se seriál měl divákům líbit a mohl by se stát důstojným úspěšným pokračovatelem starých českých seriálů, které jsou stále u diváků v oblibě. Nezapomeňte si tedy od září po třináct večerů vždy naladit Českou televizi a sledovat osudy záchranářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám