Hlavní obsah

Pohrát si v nanosvětě budete moci v Techmanii

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nanotechnologie, obor s velkou budoucností i žhavou přítomností, představí v Techmania Science Center akce nazvaná Nanohraní.

Foto: Techmania Science Center

V sobotu 12. března nabídne Techmania celodenní program plný prezentací, her a přednášek.

Článek

V sobotu 12. března nabídne celodenní program plný prezentací, her a přednášek.

„V horním konferenčním sále se návštěvníci budou moci seznámit s výrobky z nanomateriálů, které se už dnes v našem životě vyskytují, třeba s kartušovým filtrem do bazénu nebo s dalšími zajímavými pomocníky, kteří nám můžou usnadnit úklid v domácnosti nebo žehlení,” prozradila organizátorka akce Veronika Kunclová.

Proběhne tu ale také třeba nano-show a hraví návštěvníci se mohou těšit na nanopexeso. „Přichystali jsme také zábavné pracovní listy a prvních sto návštěvníků, kteří zvládnou splnit jednoduché úkoly, si odnese domů drobné nano-dárky,” dodala Veronika Kunclová.

V odpoledních hodinách se pak lidé mohou o nanosvětě dozvědět víc z přednášek předních českých odborníků. Tomáš Kovářík a Jiří Rezek ze Západočeské univerzity budou hovořit o využití nanotechnologií v lékařství a dalších oborech.

Nanohraní doprovází výstava Nanormální svět. Jde o mnohonásobně zvětšené fotografie nanostruktur, které vypadají jako fantaskní umělecká díla. Tato výstava vznikla díky podpoře Ústavu přístrojové techniky Akademie věd ČR.

Nanohraní bude probíhat po celou provozní dobu Techmanie, tedy od 10 do 19 hodin, a koná se v rámci evropských projektů SeeingNano a RRI Tools.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám