Hlavní obsah

Pohodovou letní atmosféru doplnil pod korunami stromů hudební Park Fest

Novinky, Stanislava Dvořáková

V sobotu 21. července Klubcentrum Ústí nad Orlicí využilo příjemné prostředí parku u Roškotova divadla a připravilo příjemné posezení ve stínu korun letitých stromů se zábavným programem pro děti i dospělé.

Foto: Stanislava Dvořáková

Tlukot paliček připomněl improvizovanou dílničku na vlastní výrobu dřevěné loutky.

Článek

Roškotovo divadlo v Ústí nad Orlicí má nejen líbivý interiér ale i okolí, které tvoří park se vzrostlými letitými stromy, v jejichž stínu je příjemné v letních horkých dnech posedět. Této obliby využilo Klubcentrum a připravilo návštěvníkům společenské posezení nad pohárem chladivého nápoje, navíc doplněné zábavným odpolednem.

Park je hojně využíván rodinami s dětmi, a tak program nemohl začít jinak, než pohádkou. Představení připravilo loutkové divadlo ŠUS z Prahy a příběh vyprávěl o ulhané princezně. Protože celý zbytek dne byl založen na hudební produkci, i zde se s prvními tóny ozvala kytara, která ukončila veškeré lhaní a s poučením LHÁT SE NESMÍ byl pohádky konec.

Tím však představení loutek nekončilo. Naopak v improvizované dílničce z dovezených připravených součástek bylo možné sestavit dřevěnou postavičku zajíčka, kočičky, pejska nebo žirafy. Akce připravená pro děti se však setkala i s ohromnou tvůrčí aktivitou rodičů. Tělíčko, hlava, uši a další součástky, hřebíčky a palička našly v momentě nové majitele.

A tak do tlukotu paliček se vmísil vydatnější zvuk bubnu. To na pódium nastoupili členové rytmické skupiny ORdrums. Část tohoto seskupení - Oravcovy bubny - však chyběla, kdy spolu s kapelníkem, skladatelem a učitelem hudby Peterem Oravcem uvázla na rozkopaných silnicích a objížďkách v okolí, kdy bylo třeba dovést účinkující bicích nástrojů, kteří navštěvují ZUŠ v Lanškrouně a soukromou Oravcovu hudební školu v Letohradě.

Pohotově téměř 20minutové skvělé sólo tak předvedl hlavní bubeník s doprovodem sedících, pod lavicí podupávajících diváků. Po příjezdu zbývajících členů skupiny zazněly hity v úpravě Petera Oravce, kdy zejména chodská písnička Já mám koně v českém podání a moderním aranžmá s refrénem - když já jim dám jetele, oni skáčou vesele - předznamenala náladu dalšího dění.

Příležitost dostal pro svoji první premiéru samostatného koncertu ústecký zpěvák a kytarista Radim Dryml. S trochou neznáma a překvapení uvedl svoji další uměleckou dráhu.

Nastolené veselí poté potvrdil nástup oblíbeného ústeckého elektroakustického bigbítku PPS. I když vyšším kalendářním věkem, duchem a výkonem mezi mladé patří. Důkazem byly oblíbené hity s vtipným slovním doprovodem, které si vynutily přídavek. A tak se slovy písně - Na každý pád, přišli jsme do nebe, do nebe, do nebe ... - navodili atmosféru pro další mladou hudební skupinu.

Studentská skupina Miagra z Ústí nad Orlicí, která hraje grungovou muziku zvedla pak mladou generaci ze sedadel k aktivnímu pohybu.

Závěr dne v romantickém svitu reflektorů vytvořila legenda východočeské rockové scény z Hradce Králové skupina Spektrum s kapelou Tres Hombres.

Vydařený projekt Park Fest, který je spolufinancován z prostředků ERDF prostřednictvím Euroregionu Glacensis, dává předpoklad, že se tato akce stane tradičním programem ústeckého kulturního léta.

Reklama

Výběr článků

Načítám