Hlavní obsah

Pohledy z prázdnin bude v Holešově prezentovat mladý fotograf Jaromír Tomšů

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Svou první fotografickou výstavu připravuje v těchto dnech patnáctiletý Jaromír Tomšů z Holešova. Kolekci, kterou nazval Pohledy z prázdnin, chce prezentovat v holešovské kavárně Cinema café. Vernisáž se uskuteční v neděli 1. září od 17 hodin.

Foto: Robert Rohál

Patnáctiletý fotograf Jaromír Tomšů chystá v Holešově svou první výstavu.

Článek

"Fotím teprve tři roky, ale s digitální zrcadlovkou jen dva," říká Jaromír Tomšů,  který po prázdninách začne studovat  obor technické lyceum na Střední průmyslové škole ve Zlíně. "Focení v terénu, stejně jako upravování fotek v počítači, mě natolik baví, že to zabere většinu volného času. Jasně, rád sednu na kolo a projedu se, zajdu za kamarády, ale koníčkem číslo jedna je teď zkrátka moje focení."

Vybrané fotografie pocházejí hlavně z cest, které mladý autor absolvoval ať už se školou nebo s rodiči ve Velké Británii nebo Chorvatsku. Poznávacím znamením Jaromírových fotek je jakási nostalgie a vůbec melancholická nálada, která dodává snímkům zvláštní kouzlo.

"Fotil jsem také v Norsku, na Slovensku a samozřejmě, že i v Holešově, ale tyhle fotky vystavím až někdy příště. Doma v Holešově fotím rád, hlavně v zámecké zahradě, kde jsou hezké pohledy nejen na zámek," dodává mladičký fotograf, který oslaví koncem září šestnácté narozeniny.

Hlavním tématem jsou příroda a scenérie měst, přičemž se na několika fotkách objeví i jeho kamarádky.  Tak jako tak přiznává, že mu – co se týče fotek, jejich kompozice i případné úpravy – hodně poradila holešovská fotografka Nelly Billová, která má na svém kontě celou řadu výstav. Její fotografie dokonce posloužily i několika knižním obálkám. 

"Právě paní Billová mě učí novým způsobům, ale hlavně má se mnou nekonečnou trpělivost. Stejně tak by nešlo tuto výstavu realizovat bez sponzora, kterým je v tomto případě firma SATTURN HOLEŠOV spol. s r. o.," usmívá se talentovaný fotograf.

Pro svou první výstavu vybral celkem devatenáct fotografií, z nichž devět má na plátně a zbývajících deset v paspartě. Výstava, která bude umístěna v interiéru Cinema café, potrvá do 31. října. V rámci slavnostní vernisáže nebude chybět ani Nelly Billová, a protože je učitelkou hudby, a navíc vede komorní soubor Corda Magico, představí se hrou na klasickou kytaru.

Reklama

Výběr článků

Načítám