Hlavní obsah

Poháry v žákovských finálových soutěžích ve stolním hokeji byly rozdány

Novinky, Tomáš Vítámvás

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hráči žákovských kategorií ze Žďáru nad Sázavou patří ke špičce mezi hráči billiard hokeje. V Brně se o víkendu 21. a 22. března uskutečnila finále Ligy škol - soutěž školních družstev a Žákovské tour 2014 - TOP 16.

Foto: Martin Kučera

Finále Ligy škol 2014/2015 - tým ZŠ Švermova Žďár nad Sázavou

Článek

Školní družstvo ZŠ Švermova ze Žďáru nad Sázavou si na začátku března vybojovalo v krajském kole Kraje Vysočina, postup do finále konaného v sobotu 21. března v Brně Kohoutovicích.

Tým, pro kterého letošní finále není první (v roce 2011 - 3. místo, 2014 - 7. místo), se finálového turnaje zúčastnil v sestavě Lukáš Krejčí (6. třída), Martin Bednář (8. třída), Adam Šustr (6. třída), Michael Koudela (5. třída) a Matěj Novotný (6. třída). Tým ZŠ Švermova zahájil finále ročníku 2015 třemi prohrami. Poté však následovalo vítězství nad týmem Strakonic a další tři výhry v řadě. Zvlášť ta poslední byla důležitá. Před posledním zápasem totiž Žďár útočil na bronzovou příčku. Musel však porazit favorita z Peček hrajícího o příčku nejvyšší.

V rozhodujícím posledním kole však tým 4. ZŠ Most zvládl své utkání se Strakonicemi a zvítězil. Tím si pojistil třetí příčku. Žďár nad Sázavou sice zvítězil nad týmem ZŠ Pečky, ale i tak na něj zbylo až místo čtvrté. Pečky však touto prohrou přišly o vítězství v ročníku Ligy škol 2015. Na zlaté pozici nakonec totiž se štěstím zůstal obhájce prvenství z roku 2014 CVČ Legato Kohoutovice, který také v posledním kole prohrál svůj zápas.

Hned v neděli 22. března pokračovala žákovská klání v Brně turnajem TOP 16 - finálovým turnajem Žákovské tour 2014. Do tohoto finále se mohou nominovat pouze hráči, kteří v daném ročníku soutěže nedosáhnou 15 let.

Žďár nad Sázavou reprezentovali Martin Bednář (BHL ZEKATEL), Jiří Koubský a Jaroslav Vocásek (oba BHL A.Počtová-papírnictví Žďár nad Sázavou). Turnaj se v tomto roce hrál švýcarským systémem. Zatímco Koubský a Vocásek se tentokrát spíše trochu hledali s formou, Bednář o ni strach mít nemusel. Od úvodu zvládal všechna svá utkání a to i díky štěstí, které mu bylo nakloněno. Vocáska se nakonec umístil na 16. místě a Koubský na 12. místě.

Bednář zvládl a zvítězil v závěrečném utkání a díky zaváhání dosud vedoucího Chaloupky z Kohoutovic a i díky pomocným bodům získal vítězství v turnaji před druhým Jandečkou z Mostu a třetím Chaloupkou z Kohoutovic.

Martin Bednář tak tímto vítězstvím korunoval svoji veleúspěšnou sezonu 2014, ve které se stal nejlepším hráčem Žákovské tour 2014 a nyní také vítězem finálového turnaje nejlepších hráčů Žákovské tour – TOP 16.

Výsledky soutěží a pozvánky jsou průběžně zveřejňovány na internetových stránkách http://www.uhshbrno.cz/, http://www.smshsk.cz/ a http://vysocina.billiardhockey.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám