Hlavní obsah

Pohár pěti střelnic zaujal účastí, výkony i pohodou

Novinky, Miroslav Pejčoch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohár pěti střelnic je jedinečný závod tím, že se ho až na výjimky nezúčastňují elitní střelci, ale myslivecká sdružení z okresu Tábor. Ta vysílají své reprezentanty, aby rozhodli, kdo bude vlastnit putovní pohár v hlavní soutěži družstev.

Foto: Miroslav Pejčoch

Na stanovišti je střelec až zoufale sám.

Článek

Tradičně se ho zúčastňují myslivci z Malšic, Dobřejic, Opařan a Dražic. Klání je vždy v brokové střelbě a výše zmíněná myslivecká sdružení se střídají v organizaci.

V sobotu 16. července byl závod pořádán v Dobřejicích na atypické střelnici svými parametry se blížící k parkurovému střílení. Závod byl vypsán na 20 terčů lovecké půlkolo a 20 terčů automatický trap.

Myslivci vnímají tuto akci prestižně, a proto byly k vidění slušné, ale hlavně vyrovnané výkony. Dá se říci, že více štěstí mělo družstvo Dražic, které o tři zásahy předstihlo Opařany. Třetí byly domácí Dobřejice a nepopulární bramborovou medaili obdržely Malšice.

Jestli však někdo podal excelentní výkon, tak to byl domácí borec František Hruška, který zvítězil hned ve dvou individuelních soutěžích a to v jednotlivcích a veteránech. Jeho výkon byl vynikající a můžeme mu pouze popřát, aby takto střílel co nejčastěji.

Druhý v soutěži jednotlivců skončil František Bohuslav a třetí byl Pavel Novotný.

Jednou z nejsledovanějších kategorií jsou veteráni (myslivci starší šedesáti let), ve které - jak již bylo zmíněno - zvítězil František Hruška, druhý byl Jiří Kůrka a třetí místo obsadil Miroslav Pejčoch st.

Závod ozdobilo výborné počasí a skvělá pořadatelská služba myslivců z Dobřejic. Závod Pohár pěti střelnic je rovněž unikátní svou závodní přátelskou rivalitou mezi mysliveckými sdruženími, ale hlavně ochotou se sejít, poklábosit a pozastavit tak čas letící mílovými kroky. Všichni už se těšíme na příští ročník, který se bude konat v červenci 2012 v Dražicích.       

Reklama

Výběr článků

Načítám