Hlavní obsah

Pohádku o Dlouhém, Širokém a Bystrozrakém nabízí v premiéře ostravské Divadlo loutek

Novinky, Josef Zajíc

V pátek 9. března od 17.00 hodin je na programu premiéra nové inscenace Divadla loutek Ostrava. Režie známé pohádky o Dlouhém, Širokém a Bystrozrakém se ujal slovenský režisér Marián Pecko. Příběh na motivy pohádky Karla Jaromíra Erbena napsala Daniela Jirmanová.

Foto: Josef Zajíc

Divadlo loutek Ostrava: Pohádka o Dlouhém,Širokém a Bystrozrakém.

Článek

Známý příběh prince, který se vydává hledat krásnou princeznu, na kterou se vlastně v obrazárně hradu neměl dívat, se odehrává v nové inscenaci Divadla loutek Ostrava Dlouhý, Široký a Bystrozraký.

Pohádku na motivy Karla Jaromíra Erbena napsala dramaturgyně divadla Daniela Jirmanová. Před dětmi se odehrává tradiční příběh jednoho prince a tří jeho kamarádů, kteří na cestě za milovanou, leč neznámou princeznou, princi pomohou, právě, když je potřeba pomoci rozhodující.

Cestou společnou a nerozlučnou najde čtveřice hrad se zakletou princeznou, společně zaspí a neuhlídají princeznu, ale společnou cestou ji vždy najdou a princ si vyvolenou dovede domů.

Nedílnou součástí inscenace je hudba Róberta Mankoveckého, která provází příběh celých sedmdesát minut. Inscenace na první pohled zaujme výraznou výpravou scénografky Evy Farkašové. Na jednoduché scéně tvořené různě barevným pozadím hrají vysoce stylizované dřevěné marionety. 

Režisér inscenace Marián Pecko již v Divadle loutek Ostrava dříve režíroval muzikál Malované na skle, veselou pohádku Vlku, dobré chutnání či drama Lebensraum (Životní prostor).

V inscenaci hrají: korunního prince Ivo Marták, starého a černého krále Martin Legerski, Dlouhého Richard Liberda, Širokého Ondřej Beseda, Bystrozrakého Lenka Macharáčková, královského komorníka a hospodského Jana Zajacová a princeznu Aneta Červená.

Premiéra se uskuteční v pátek 9. března na hlavní scéně Divadla loutek Ostrava. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám