Hlavní obsah

Pohádkový les na Rýzmberku navštívilo více než 1000 lidí

Novinky, Pavla Tochorová

Začátkem června patří zřícenina hradu Rýzmberk na Domažlicku již tradičně dětem, ale nejenom jim – nesmí zde chybět ani pohádkové postavičky, zvlášť když se jedná o pohádkový les.

Foto: Pavla Tochorová

Pohádkový les PS Safír Kdyně

Článek

Kdyňský pohádkový les každoročně pořádá Pionýrská skupina Safír Kdyně a na tom letošním se spolupodílelo celkem 51 organizátorů, kteří obsadili celkem 16 stanovišť. Děti na své pohádkové výpravě potkávaly tradiční pohádkové postavy, jako např. čerta a Káču, kohoutka a slepičku, princeznu se zlatou hvězdou na čele, čarodějnici a Jeníčka nebo princezničku, která na bále poztrácela korále.

Nechyběli však ani moderní hrdinové jako Mimoni, Shrek a Fiona nebo Piráti z Karibiku. A protože byly děti po pohádkové pouti plné zapeklitých úkolů hladové, v cíli na ně čekalo občerstvení, ale také odměna v podobě dárkového balíčku. Ti neúnavní mohli zbylou energii vyskákat na trampolíně nebo si vyzkoušet další zábavné hry, které pro ně organizátoři připravili.

O tom, že se akce opravdu povedla a že hrad Rýzmberk první červnovou sobotu praskal ve švech nemůže být pochyb. Ostatně, kdy se místní Bílé paní poštěstí potkat v jednom dni neuvěřitelných 1091 lidských bytostí?

Všechny fotky najdete na facebooku PS Safír Kdyně nebo zde

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám