Hlavní obsah

Pohádkový hrad a zámek Staré Hrady láká do Zdravosvěta

Novinky, Ivana Kvasnicová

Pohádkové Staré Hrady nabízejí zábavu především pro děti, i když pohádkový humor ocení i dospělí. O letních prázdninách každý den ožívají na hradu a zámku Staré Hrady pohádkové bytosti z pohádkové říše čaroděje Archibalda I., aby návštěvníky provedly světem pohádek.

Foto: Staré Hrady
Článek

Lze navštívit čtyři pohádkové prohlídkové okruhy s draky, vodníky, obry, skřítky, čarodějnicemi, vílami, čertíky, čerticemi i čertenicemi: Hrad a zámek s Dračí královskou komnatou, Zámecké pohádkové sklepení, Hradní pohádkovou půdu a Zdravosvět s Dračím královstvím. 

V Dračím království uvidíte dračího vládce Zdrávokaze, vílu Vitamínu, skřítky Baciláky, dračí porodnici, dračí zuboopravnu, skřítky z Bonbónového království, skřítky ovocňáky a saláťáky, draky Recykláky, bájný Hvězdolet a mnoho dalšího.

Celoročně také můžete na pohádkovém hradě a zámku Staré Hrady čarovat s pohádkovými bytostmi - princeznami, vodnicemi, čerticemi, čaroději a čarodějnicemi a jejich tři sta padesáti pohádkovými kamarády.

Otevřeny jsou i tři prohlídkové okruhy:

HRAD A ZÁMEK s Dračí královskou komnatou, kde se zabydlelo na třicet druhů draků a dráčků a dokonce i Dračí královská rodina. V hradních prostorách mnoho tisíc exponátů představuje život za Františka Josefa I a pro dospěláky je připravena i ochutnávka Starohradské medoviny.

V ZÁMECKÉM POHÁDKOVÉM SKLEPENÍ se na návštěvníky těší draci, obři, vodníci, víly i skřítkové. Navštívíte palác plný skřítků, lesní a ledové království, čertovskou školu a Pekelnou direkci, potkáte se s tříhlavým drakem Třífrňákem a uvidíte i Obří Smaragdové draky, kteří se do sklepení probourali z pěti pater starohradských katakomb. 

Spousta zábavy i pohádkového dobrodružství Vás čeká i na okruhu HRADNÍ POHÁDKOVÁ PŮDA, kde přebývají čarodějnice a kouzlobabky různých kategorií. Ty mají na půdě svoji prádelnu, mydlírnu, čarodějnou hospůdku i garderóbnu. Skrývá se tu i pohádkový časostroj a spousta neposedných skřítků. Bydlí tu i mocní čarodraci Mocjeďáci, kteří tu připravují své lektvary a elixíry. Novinkou jsou Obří rubínoví draci Rubijáni, jenž tu hlídají poklad samotného dračího krále.

Spousta živých zvířátek, havěti a potvůrek čarodějnic čeká v ČARODĚJNÉ BESTYJOLE, kde se o ně čarodějnice a čarodějové s láskou starají. Bydlí tu i dědek Hnojbabák, pavouk Kaditlačka, čarodějnice Kolohnáta a mnoho dalších.

V dračích prohlídkových okruzích poznáte přes padesát druhů draků a dráčků každý den v srpnu od 9.30 do 17.00 hodin včetně Hradozámecké noci v sobotu 25. srpna, kterou hrad s ohledem na děti uspořádá již během dne.

Každou sobotu, neděli a středu o letních prázdninách navíc zažijete v gotických zdech Starých Hradů středověk. Navštívíte dobový tábor starohradských rytířů a nahlédnete do života starohradských rytířů, uvidíte jedinečné rytířské souboje v netradičním podání a třeba přímo v roli panoše se sami zúčastněte i Velkého rytířského souboje.

Reklama

Výběr článků

Načítám