Hlavní obsah

Pohádkové Staré Hrady návštěvníky zchladí v Ledovém království

Novinky, Ivana Kvasnicová

Víte, jak se příjemně zchladit v letošních vedrech? Na pohádkovém hradu a zámku Staré Hrady vás kromě draků, čertíků a skřítků přivítá v Ledovém království i zimní král Mínus Celsius IV. se starohradskými Rampoušníky, paní Meluzínou, slečnou Jinovatkou a čtyřmi zmrzlými mužíky.

Foto: Staré hrady
Článek

Každý den o letních prázdninách jsou na hradu a zámku Staré Hrady v provozu tři pohádkové prohlídkové okruhy s draky, vodníky, obry, skřítky, čarodějnicemi, vílami, čertíky, čerticemi i čertenicemi: Hrad a zámek s Dračí královskou komnatou, Hradní pohádková půda a Zámecké pohádkové sklepení.

„Víte, jak se příjemně zchladit v letošních vedrech? Vydejte se s dětmi k nám na hrad a zámek Staré Hrady, kde vás v Zámeckém pohádkovém sklepení kromě vodníků, draků, čertíků a skřítků přivítá v Ledovém království i zimní král Mínus Celsius IV. se starohradskými Rampoušníky, paní Meluzínou, slečnou Jinovatkou a čtyřmi zmrzlými mužíky. Babice Zimnice tu klepe pěknou kosu a dědek Zezebaba ledovou koulí příjemně zchladí i vás,” láká na Staré Hrady Petra Suková, spisovatelka a majitelka. 

Středověké rytířské slavnosti 

Atmosféru dne na středověkém hradě s rytíři, zbrojnoši, kejklíři, jarmarečníky, tanečnicemi, čarodějnicemi, žebráky a různou další sebrankou ochutnáte všemi smysly v gotických zdech Starých Hradů každou sobotu, neděli a středu o letních prázdninách.

Navštívíte dobový tábor starohradských rytířů, uvidíte rytířské souboje v netradičním podání, ochutnáte dobové pokrmy, poslechnete si středověkou hudbu, na tržišti zhlédnete řemeslnou výrobu a mnoho dalšího. Nahlédnete do života starohradských rytířů a třeba přímo v roli panoše se sami zúčastníte Velkého rytířského souboje.

Pohádkové rejdiště

Soutěže a hry s opravdovými pohádkovými bytostmi jsou na nádvoří hradu a zámku připraveny o letních prázdninách každou středu, sobotu a neděli. Hrát si můžete s princeznou a čarodějnicí, krmit hradní obry nebo zkusit čertovský závod s pekelnými vidlemi. Na výherce čeká sladká odměna.

Draci na hradě

V starohradském Dračím království se zabydlela spousta draků, dráčků, dračích princezen a princů, rytířů a pohádkových bytostí ze Starohradských pohádek čaroděje Archibalda I. Poznáte jich tu přes padesát druhů. 

Se svolením dračího krále nahlédnete do tajemství Obřích smaragdových draků, přijmete pozvání do Dračí královské komnaty na audienci k Dračímu Králi Rozumbraďáku XVI. a spolu s dvaatřicetimetrovým čarodrakem Mocjeďákem odhalte tajemství dračích lektvarů a elixírů. Do pohádek čaroděje Archibalda I. nahlédnete každý den po celý rok.

Reklama

Výběr článků

Načítám