Hlavní obsah

Pohádkové Staré Hrady lákají na Velikonoční slavnosti

Novinky, Ivana Kvasnicová

Velikonoční slavnosti vína, čokolády a medoviny, Velikonoční prázdniny s draky, Dračí čarodějné pohádkové prohlídky, Do pohádek čaroděje Archibalda I. Pohádkové Staré Hrady lákají bohatou velikonoční nabídkou, otevřeno bude od čtvrtka 29. března až do pondělí 2. dubna.

Foto: Staré Hrady
Článek

Velikonoce, stejně jako Vánoce, provází nepřeberné množství pohanských i křesťanských zvyků. Většinou však velikonoční zvyky vycházejí z podstaty života rolníka na zemědělském venkově - byly to svátky jara, kdy se příroda opět probouzela k životu a různými obřady bylo potřeba zabezpečit úrodu a zdar nově nadcházejícího zemědělského roku.

Dnes Velikonoce chápeme jako křesťanskou oslavu, která se prolíná se zakořeněnými pohanskými zvyky, oslavujícími znovuprobuzení přírody k životu po dlouhé zimě. Jsou to tedy svátky radosti, počátku úrody a naděje.

Velikonoční slavnosti vína, čokolády a medoviny

Oslavte svátky jara v atmosféře pohádkového hradu a zámku Staré Hrady. Originální vína českých a moravských vinařů a starohradská medovina na vinném jarmarku a sváteční čokoláda poteče na Starých Hradech plným proudem. Návštěvníky čeká dále pohádkový program a mnoho dalšího. 

Velikonoční prázdniny s draky

Užijte si Velikonoce trochu jinak. Na pohádkových hradech připravili Dračí Velikonoce, v nichž chybět nebudou ani pestrobarevná dračí vejce. Ochutnejte sváteční lektvary, utrejchy a dobroty hradních čarodějnic a princezen. Pro každé dítko bude připravena čokoládová odměna.

Do pohádek čaroděje Archibalda I.

Navštivte prohlídkové okruhy Do pohádek čaroděje Archibalda I. a podívejte se, jak slaví jarní svátky vodníci, obři, draci a jak čerti v čertovské domácnosti. Na hradě vás čeká svátečně naladěn dračí král Rozumbraďák XVI. a pestrobarevná dračí vejce. Na pohádkové půdě můžete zkontrolovat, jak pečlivě starohradské čarodějnice provedly jarní úklid.

Reklama

Výběr článků

Načítám