Hlavní obsah

Pohádkové postavičky oživily les v Mělčanech u Dobrušky

Novinky, Jana Melicharová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První červnový víkend patřil les v Mělčanech u Dobrušky dětem a jejich rozzářeným očím. Dům dětí a mládeže z Dobrušky pro ně pořádal každoroční Pohádkový les jako dárek k jejich mezinárodnímu dni. Téměř třicet pohádkových postaviček oživilo jindy tak klidné místo a zaměstnalo nelehkými úkoly 209 dětí, které se do něj vypravily podle tajemné mapy, kterou dostaly u startu.

Foto: Jana Melicharová

Pohádkové postavičky z Pohádkového lesa v Mělčanech u Dobrušky

Článek

„A že to nebylo kolikrát lehké a jednoduché, to dosvědčovaly slzičky v očích malých kluků a holek, když na ně zařinčel neposedný čert nebo vykoukla ježibaba s černým kocourem na rameni. Ale slzičky a strach nakonec vystřídal úsměv a radost z diplomu a zasloužených sladkostí, které každému malému účastníkovi na konci pohádkového putování předala pohádková babička,“ popsala Jaroslava Šafářová, ředitelka Domu dětí a mládeže z Dobrušky. A ta věděla, o čem mluví, neboť právě ona byla tou „zlou“ ježibabou.

„Letošní pohádkový les byl již mým sedmadvacátým. A každý rok se jej zúčastňuje víc a víc dobrovolných pracovníků, kteří jsou ochotni se převléci do pohádkových kostýmů a na chvíli z obyčejného lesa vytvořit pohádkovou říši. Letos to bylo 31 dobrovolníků, jejichž odměnou je dětský úsměv a poděkování od spokojených rodičů,“ dodala Šafářová.

Pohádkový les není jedinou aktivitou, která se v Mělčanech u Dobrušky pořádá. „Letos jsme pro zájemce z Dobrušky a blízkého okolí připravili na první srpnové dny letní stanový tábor s tajemným názvem Mělčanywood, aneb Z filmu do filmu a řezbářské víkendové soustředění pro téměř 20 amatérských řezbářů. V červenci pořádáme Prázdniny s Pampeliškou, které se konají v prostorách domu dětí a mládeže a také se nesou v duchu pohádek. Děti si užijí první prázdninové dny nejen plné her, ale samy si také vyrobí svoji vlastní hračku. A na závěr prázdnin je pro ně připravený pobytový taneční tábor,” řekla Jitka Macková z domu dětí a mládeže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám