Hlavní obsah

Pohádkové bytosti se sešly v Josefodole

Novinky, Michaela Poláková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 28. května se uskutečnil jedenáctý ročník akce Pohádkový les v Josefodole u Světlé nad Sázavou. O zábavu pro malé i velké bylo postaráno.

Foto: Michaela Poláková
Článek

Vše v Josefodolu vypuklo v deset hodin dopoledne. Do lesa se ze začátku hrnuly desítky možná i stovky lidí najednou. A všichni se těšili na letošní pohádkovou sestavu. Ta letos čítala Pata a Mata, postavy z pohádky O velké řepě, Čarodějnice, Loupežníky, Macha a Šebestovou, Prince a Princezny, Čerty a Vodníky.

„Cílem letošního pohádkového lesa je děti nejen pobavit, ale i vzdělat a poučit. Proto jsou úkoly takové, jaké u některých stanovišť jsou,“ uvedl jeden z organizátorů Martin Bezouška s narážkou na stanoviště Pata a Mata, kde děti třídily odpad.

V nedalekých Služátkách či v Dolním Městě se podobný pohádkový les koná také. „My však rivalitu necítíme. Rádi se na tyto akce chodíme dívat. A když je potřeba, organizátorům i půjčíme kostýmy. Rozhodně mezi námi rivalita není,“ popisuje Bezouška.

Letošní ročník podle odhadů Pohádkový les navštívilo na 890 dětí. A pro 120 pořadatelů to byl tedy velký zápřah. I tak to všechno všichni zvládli a děti i po pohádkovém lese zabavil doprovodný program. Moderoval ho Jirka Doležal z Hitrádia Vysočina, který přijel spolu s Promoteamem. Děti si mohly vyzkoušet i lanovou síť. K vidění byla i ukázka psích mazlíčků a jejich poslušnosti či dravci ze Záchranné stanice Pavlov. K poslechu a tanci hrála světelská kapela Fernet.

„Letošní ročník se i přes lehkou nepřízeň počasí velmi povedl. Všechno klaplo tak, jak mělo, a to nejen díky ogranizátorům, ale i díky našim stálý sponzorům, kterým bychom chtěli poděkovat,“ dodal Bezouška.

Reklama

Výběr článků

Načítám