Hlavní obsah

Podzim na příbramské Malé scéně s Hanou Maciuchovou

Novinky, Jitka Honischová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Divadlo A. Dvořáka Příbram zahajuje 4. ročník přehlídky divadel malých forem Podzim na Malé scéně. Letos je věnovaný příběhům ze života a především velmi oblíbené herečce Haně Maciuchové.

Foto: Lenka Šenková

Pozvánka na „Podzim na Malé scéně“

Článek

Groteskní i dojímavé rozhovory nemocné a nemohoucí divadelní ikony Sáry Bernhardtové s jejím tajemníkem Pitouem zachycují poutavý pohled na svět přelomu 19. a 20. století. Hra Ještěrka na slunci otevře přehlídku 15. října v 19 hodin.

Podzim na Malé scéně pokračuje 21. října monodramatem Žena Vlčí mák. Žena na prahu sedmdesátky žije vzpomínkami a má pocit, že to nejhezčí už má dávno za sebou. „Je to období života, kdy moje hrdinka sama říká, že smrt už neděsí. V té době potká lásku - a jak se zbystří smysly, tak se najednou naplní život,” uvedla Hana Maciuchová. 

Posledním představením s Hanou Maciuchovou bude Žena z Korinta - kdo je vlastně ta žena a proč jí záleží na tom, aby nová Euripidova hra měla jinou zápletku? To vám 24. listopadu společně s výše zmiňovanou herečkou odhalí Johanna Tesařová a Jaromír Meduna.  

Rodiče můžou vzít své ratolesti do hlediště 22. října v 15 hodin. Loutkové divadlo Neposlušná kůzlátka určitě zaujme nejen malé diváky. 

Z vlastní produkce zařadilo příbramské divadlo inscenaci Číňani. Jedná se o malou situační komedii, v níž sledujeme potíže manželského páru při přípravě a průběhu jednoho večírku pro přátele. Hlavním divadelním „kořením“ této jednoduché zápletky je, že všechny role odehrají pouze dva herci: Anna Fixová a Jaromír Nosek. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám