Hlavní obsah

Pobyt v Amazonii vás změní, vyprávěl Jakub Vágner žákům ve Veselí nad Lužnicí

Novinky, Martina Sýkorová

Jakub Vágner se svým projektem Návrat přírody do škol navštívil v poslední únorový den Střední odbornou školu ekologickou a potravinářskou ve Veselí nad Lužnicí.

Foto: Aleš Molek

Žáci pozorně sledovali

Článek

"Noční nebe v Amazonii je jako pocukrované," líčil známý cestovatel a rybář Jakub Vágner žákům školy a těm vůbec nevadilo, že vyučování pro některé z nich už skončilo. Jedinečná videa, fotografie a zážitky z cest byla tak poutavá, že o ně nikdo nechtěl přijít. Napínavé i vtipné historky z putování deštnými pralesy, výpravami za sladkovodními giganty a setkání s domorodci si posluchače získaly.

"Delší pobyt v pralese v Amazonii vám změní pohled na svět, více přemýšlíte o souvislostech, taky se dost rozmýšlíte, bez čeho se v pralese neobejdete, když si vše nesete na zádech," dověděli se posluchači stejně jako třeba návod, jak se v pralese bezpečně napít. 

"I jeden člověk dokáže v ochraně přírody dost změnit, pokud skutečně chce," zaznělo v závěru besedy, kdy účastníci odměnili pana Vágnera dlouhým potleskem. Pak si šli rádi stoupnout do fronty na kartičku s podpisem jako vzpomínku na velmi vydařenou akci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám