Hlavní obsah

Po stopách přírody se vydali chodovští žáci

Novinky, Miloš Volek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I v letošním roce si připravili v závěru roku žáci vycházejících tříd ZŠ Komenského v Chodově přírodovědnou soutěž pro žáky prvního stupně.

Foto: Jan Merunka

hala se změnila na dopoledne v přírodovědné muzeum

Článek

Vycházející žáci devátého ročníku, navštěvující volitelný předmět biologická praktika vedený učitelem Mgr. Merunkou, si i v letošním roce připravili pro žáky 4. ročníku na závěr školního roku soutěž plnou otázek a úkolů. Soutěžní dvojice postupně plnily úkoly z botaniky, zoologie, ekologie a dalších oblastí přírodovědy.

Původně byl den plánovaný v prostorách městského parku, ale předpověď nepříznivého počasí přiměla žáky nasměrovat akci raději do sportovní haly, která se tak na dopoledne proměnila v přírodovědné muzeum plné přírodních exponátů

Kromě výstavy s přednáškou proběhla soutěž na mnoha stanovištích, kde mohli žáci vyzkoušet svoje znalosti z přírodovědných oborů. Všichni zúčastnění nakonec dokázali vyřešit soutěžní úkoly a právem obdrželi malou věcnou cenu a pamětní list.

Dětem se akce líbila a jistě jim poskytla nejen zábavu, ale i poučení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám