Hlavní obsah

Po šestileté nadvládě klubu ASK Rád poznal turnaj ve vodním fotbale v Habartově jiného vítěze

Novinky, Aleš Plevka

V sobotu 11. července se ve sportovním areálu u Základní školy v Habartově pod patronací místního futsalového klubu ASK Rád uskutečnil již sedmý ročník turnaje ve vodním fotbale, který se za ta léta stal vítanou a nedílnou součástí prázdninového kalendáře sportovních a kulturních akcí města.

Foto: Aleš Plevka

Vítězný tým Bratrů po šesti letech sesadil z prvního místa do té doby bezkonkurenční ASK Rád

Článek

Organizace turnaje opět ležela na bedrech hlavního tahouna Honzy Roda, který by vše ale zcela jistě nezvládl bez vydatné a obětavé pomoci dalších členů zmiňovaného klubu či správce sportoviště pana Nového.

Část zázemí v areálu zůstala po předchozím turnaji nohejbalovém, ale vinou nedávné vskutku silné bouřky bylo nutné leccos poopravit a opětovně zprovoznit. A poněvadž tato akce láká tradičně i více diváků, včetně nemalého množství dětí, jimž je vymezeno několik přestávek k tomu, aby se dosytosti vyráchaly v bazénu, bylo žádoucí znatelně navýšit i zásoby tekutin a pochutin v občerstvovacím stánku.

Po několika chladných dnech, kdy se ranní teploty pohybovaly i okolo pouze pěti stupňů, nadešla sobota, kdy se počasí rozhodlo organizátorům i hráčům vyjít nebývale vstříc. Po celý den bylo slunečno a velmi teplo, a tak mezi jednotlivými utkáními hráčům stačily oschnout dresy a nebylo zde riziko, že by někdo prochladl natolik, že by si kromě ceny a sportovních zážitků odnesl i zárodek nějakého onemocnění. 

V devět hodin došlo na zahájení, jehož se ujal Honza Rod, kterému při něm asistoval i starosta města Ing. Petr Janura. Oba přivítali všechny hráče i diváky a popřáli jim především absenci zranění a příjemnou zábavu.

Byla to i příležitost pro poděkování všem, kteří při organizaci a realizaci přiložili ruku k dílu, a pomohli tak k bezchybnému běhu akce. Zvláštní díky si zaslouží především místní hasiči, kteří se postarali o naplnění hřiště vodou, správce pan Nový, Vlasta Sládek, asi nejvytíženější rozhodčí, či paní Pokorná, uklízečka ze ZŠ, která zajistila přísun potřebné elektrické energie. O prostředky na nákup cen se zasloužilo město Habartov a skupina ČEZ.

Je potřeba zmínit ještě jednu velkou novinku, kterou byla poprvé v historii aktivní účast ryze ženského týmu, který nesl název Berušky a kterému bylo, jakožto alespoň drobná kompenzace a výhoda, povoleno hrát s jedním hráčem v poli navíc. Děvčata oděná do červených tílek a černých šortek či minisukní byla příjemným osvěžením turnaje.

Ten se odehrál na 2 x 7 minut systémem každý s každým, a tak jednotlivé týmy čekala porce sedmi zápasů. V nich se pak jednalo o pravé vodní a někdy i podvodní bitvy, ve kterých však určitou roli hrálo i štěstí a náhoda, neboť chování míče i lidského těla bylo na gumovém a kluzkém povrchu mnohdy nevyzpytatelné. A tak bezpečnostní helmy byly zcela na místě. I přesto jsme se znovu nevyvarovali nakopnutých palců, modřin, namoženin či uvolněných vazů. Mnohé "rány" budou tzv. k sobě přicházet povětšinou až druhý den.

Co však bylo podstatné, že vítězství, remízy i prohry byly brány takřka vždy s nadhledem a úsměvem. Všichni byli hlavně zvědaví, jak si povede dosud nepřemožený ASK Rád. Kluci hráli znovu skvěle, ale jejich kralování nakonec přece jen skončilo. V půl šesté došlo na vyhlášení výsledků, kde součet bodů přiřkl první místo týmu Bratrů, druhé pak Baníkovcům a "až" bronzová příčka patřila ASK. Poháry, ceny a lahvinky něčeho ostrého tu však znovu byly pro všechny.

Reklama

Výběr článků

Načítám