Hlavní obsah

Po křtu dvojalba v Brně čeká kapelu Laura a její tygři pražský křest v Lucerna music baru

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zatímco moravský křest dvojalba Žár trvá / Továrna na sny legendární kapely Laura a její tygři proběhl 22. března ve fantastické atmosféře v brněnském Sono Centru music clubu, Praha se křtu dočká v osvědčeném Lucerna music baru ve čtvrtek 24. března, kmotrem bude Petr Janda.

Foto: Tomáš Svoboda

Brněnský křest spojený s koncertem v Sono Centru Music clubu dopadl nad očekávání.

Článek

Famózní včerejšek a přitažlivý dnešek představuje v Supraphonu nedávno vydané dvojalbum Žár trvá / Továrna na sny hudební formace Laura a její tygři, které nabízí celkem šestadvacet písní.

V Brně dvojalbum pokřtil Pavel Váně, v Praze to bude "olympický" Petr Janda. „S Petrem a Pavlem, oběma apoštoly českého big beatu, si také zahrajeme,” pochvaluje si Karel Šůcha, kapelník úspěšné hudební formace.

Ta se rozhodla vsadit na kvalitu a dramaturgii obou koncertů spojených s křtem a postavila na myšlence „Tři dekády, tři zpěvačky“, což znamená, že na koncertu má svůj set současná Laura - Lucie Bakešová, která přednese nejnovější písničky z alba Továrna na sny, druhý set patří Lence Nové, která působila jako Laura nejdelší dobu, zazpívá silné písničky ze „středního období", aby třetí set patřil nejslavnější Lauře Iloně Csákové, přičemž ve finále zazpívají všechny tři dámy společně nejstarší písničky z alba Žár trvá.

„Věříme, že takto postavený koncert, bez zdlouhavých pauz a nástupů dalších a dalších hostů, dostane kapelu i diváky do „varu“ a budeme moci předvést svou pověstnou „energetickou smršť“,” tvrdí kapelník Karel Šůcha. „Chceme všem ukázat – taková je Laura a její tygři v roce 2016. Jsme tady a chceme se s vámi bavit!”

Držet třicet let kapelu, být jejím většinovým autorem, motorem, duší – to dá zabrat. Jestlipak nepociťuje tak trošku únavu?

„V současné době se toho děje opravdu hodně a jsem trochu unavený „na těle“, ale na duchu stále svěží,” tvrdí Karel Šůcha. ”Povzbuzuje mne příznivé přijetí dvoualba Žár trvá / Továrna na sny, stejně jako ohlasy na našich třicet let nepřetržitého koncertování a těším se na další práci s kapelou. A další nejbližší plány? V pořadí je příprava koncertu na festival v Bruselu, kam, jak doufáme, poletíme v červnu, ale samozřejmě nejen mimořádnými koncerty živa je kapela – čekají nás  městské slavnosti a festivaly v Čechách i na Slovensku, kam všechny zveme!”

Reklama

Výběr článků

Načítám