Hlavní obsah

Plzeňští Patrioti si ze Slovenska přivezli porážku

Novinky, Jindřich Krisl

Plzeňští Patrioti jeli na Slovensko sehrát odvetný zápas se svým zvolenským jmenovcem, ale nakonec se z výhry v tomto utkání amerického fotbalu netěšili. Prvním společný zápas vyhráli plzeňští 28:25 a do Zvolena tak jeli s tříbodovým náskokem.

Foto: Jindřich Krisl
Článek

Plzeňští zahájili utkání výkopem, který Zvolen přijal a začal útočit z 20yardové pozice. Hned tento první drive drive se jim povedl, přešli půl hřiště a poté Peter Šťastný zachytil přesný pas od zvolenského QB Michala Marko a dlouhým 54 yardovým během otevřel skóre zápasu. Tento touchdown se Zvolenu podařilo potvrdit kopem a dostali se do vedení 7:0.

Plzeňáci se pokusili odpovědět, ale povedl se jim pouze zisk prvního downu a po dalších třech pokusech je soupeř donutil puntovat a vzdát se míče.

Ve druhé čtvrtině pokračoval útok Zvolenu, ale i ten nakonec skončil puntem. Pak šli k míči plzeňští ale opět bez úspěchu. Tak se hra přelévala ze strany na stranu bez úspěchu. Změna nastala, až když se Plzni nepovedl punt a Zvolen útočil z velmi výhodné dvaceti yardové pozice. Toho dokázal využít zvolenský QB Michal Marko, našel si v poli volného Tomáše Kosu a ten doběhl 19 yardů do end zóny a přidal druhý TD, který byl potvrzen kopem Petera Šťastného a Zvolen vedl 14:0.

Plzeň poté přijala balón a rozehrávala z nevýhodné hranice jednoho yardu před vlastní end zónou. Bohužel se jim nepovedla hned první akce a zvolenští obránci složili plzeňského running backa Tomáše Drexlera v jeho vlastní end zóně, což je safety, který je počítán za dva body a vedení Zvolenu se navýšilo na 16:0.

Po tomto nepovedeném drivu Plzeň kopala a Zvolen začal opět útočit. A i tento poslední drive zápasu se jim podařilo dovést do zdárného konce Martin Badinka, který zachytil pas od Michala Marka a uběhl s ním padesát yardů až do TD a po úspěšném kopu šel Zvolen do šaten s vedením 23:0.

Druhou polovinu zápasu začali útokem plzeňští borci, ale jejich snaha nakonec skončila interseptionem a Zvolen šel útočit. Ani tomu se nevedlo a musel míč opět odevzdat Plzni. A té se již dařilo o poznání lépe. Plzeňský QB Patrik Vainer  si prokličkoval cestu mezi zvolenskými obránci a jeho padesáti yardový běh skončil v touchdownu a Plzeň slavila první body. Potvrdit se nepovedlo a tak se skóre změnilo jen na 23:6.

Zvolenu se ovšem podařilo velmi rychle odpovědět a Peter Šťastný opět našel recept na Plzeňskou obranu a doběhl až do TD. Ten si sám potvrdil kopem a navýšil vedení Zvolenu na 30:6.

Čtvrtá čtvrtina se pak celá odehrávala již v režii hostujících Patriotů. Hned v úvodu dokázal plzeňský Aleš Kysela přeběhnout skoro celé hřiště, byl sražen až čtrnáct yardů před end zónou a připravil tak plzeňskému útoku výhodnou pozici. Toho opět dokázal využít QB Patrik Vainer, který si prorazil cestu zvolenskou obranou a připsal další body pro Plzeň. Martin Vojtěchovský potvrdil kopem a Plzeň snížila na 30:13.

Zvolen se pustil do útoku, ale plzeňský obránce Marek Růžička zachytil interseption, sebral Zvolenu balón adoběhl s ním až do TD, čímž opět navýšil plzeňské skóre. Tento TD kopem potvrdil Vojtěchovský a změnil stav na 30:20. Což byla poslední změna skóre do konce zápasu a Plzeň si tentokrát z tohoto souboje Patriotů odnesla porážku.

Reklama

Výběr článků

Načítám