Hlavní obsah

Plzeňský Prazdroj ocenil Moravskoslezskou Sinfoniettu

Novinky, Jan Soukup

Plzeňský Prazdroj, a. s. ocenil Moravskoslezskou Sinfoniettu (MSS) v každoročně konaném programu Prazdroj lidem 2012. MSS byla jednou ze tří organizací, které dostaly plnou finanční podporu v hodnotě 204 150 Kč. Projekt Hudební nástroje pro MSS byl také oceněn Radou reprezentantů.

Foto: Jan Soukup

moderátorka večera - Magda Otáhalová

Článek

V úterý 18. prosince v 17.00 hodin se v Národním domě ve Frýdku-Místku konal slavnostní večer Plzeňského Prazdroje a. s., na kterém Rada reprezentantů projektu Prazdroj lidem 2012 vyhlásila výsledky úspěšnosti jednotlivých organizací. Prazdroj lidem je program, který se zaměřuje na zlepšování kvality života v regionech, v nichž působí společnost Plzeňský Prazdroj.

Moravskoslezská Sinfonietta se umístila na pozici třech projektů (Jeď a mysli - ZŠ Dobrá, Hudební nástroje pro MSS - Moravskoslezská Sinfonietta, Dětský lanový park Třinec - STARS Třinec), které obdržely plnou finanční podporu.

Ocenění předával nově zvolený primátor města Frýdku-Místku Mgr. Michal Pobucký, DiS. a také ředitelka firemních vztahů a komunikace společnosti Plzeňský Prazdroj Mgr. Drahomíra Mandíková. Celý večer probíhal v režii moderátorky Magdy Otáhalové. Na všechny účastníky večera čekal závěrečný bohatý raut.

Projekt Hudební nástroje pro Moravskoslezskou Sinfoniettu byl zaštítěn cenou Rady reprezentantů (odbornou komisí, která dohlíží na průběh a transparentnost programu). Dalších 12 projektů bylo také částečně finančně oceněno. Dohromady Plzeňský Prazdroj rozdal 2,5 miliónu korun.

Díky tomuto jedinečnému programu bude moci Moravskoslezská Sinfonietta zakoupit 2 koncertní tympány, velký buben a anglický roh v hodnotě 204 150 Kč. Křest nástrojů proběhne na Jarním koncertu v Řepištích, který se bude konat 30. března 2013 v 19.00 hodin. Hostem koncertu bude také mexický dirigent Claudio Ordaz. 

Vedení Moravskoslezské Sinfonietty by chtělo vyjádřit své upřímné poděkování všem, kteří tento projekt podporovali.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám