Hlavní obsah

Plzeňský cirkus připravil program v západoevropském stylu

• Aktualizováno
Novinky, Petr Gongol

Jeden z největších tuzemských národních cirkusů připravil na Slovensku dosud nevídanou podívanou, kterou nabízí pouze západoevropské cirkusy.

Foto: Duo Chelo & Gabi

Duo Chelo & Gabi v budapešťském státním cirkuse Fővárosi Nagycirkusz

Článek

Národní cirkus Aleš Barlay z Plzně patří k největším tuzemským cirkusům, který více než dvacet let navštěvuje zejména slovenská města, kde získal velkou popularitu.

Cirkus Aleš založil okolo roku 1880 Jan Aleš, bratr známého českého malíře Mikoláše Aleše, který se svým skromným podnikem cestoval zejména po Bavorsku. Cirkus Aleš za éry socialismu jako jeden z mála podniků v bývalém Československu mohl putovat coby soukromý podnik.

Cirkus Aleš Barlay jako první český cirkus v jediné sezóně může divákům nabídnout výcvik africké a indické slonice pod vedením Larse Hölschera ze Švýcarska, tři kalifornské lachtany a dvojici bílých bengálských tygrů Princess a Bombai společně se smečkou rudých sibiřských tygrů, jejichž chov je pýchou rodiny Alešových. Obdobnou velkolepou podívanou nabízí pouze západoevropské cirkusy.

Dalším unikátem v manéži cirkusu Aleš jsou akrobatická vystoupení jako Americké kolo smrti ve výšce 12 metrů, lidský červ Slinky, akrobaté na odrazovém můstku a perských tyčích.

Trojici kalifornských lachtanů, která dorazí z budapešťského státního podniku Fővárosi Nagycirkusz, cirkus Aleš poprvé představí slovenskému publiku 3. září ve městě Martin, kde cirkus bude stát v ulici Dúbravca do 6. září. Ve všední dny od 17:00, o sobotách od 14:00 a 17:00 a v neděli od 11:00 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám