Hlavní obsah

Plzeňský centrální obvod se zapojil do úklidové akce organizace Trash Hero

Novinky, Miroslav Knotek

O víkendu proběhla dobrovolná úklidová akce kolem železniční stanice Plzeň – Jižní předměstí, ulice Na Vršíčkách a v Břeňkově ulici, kterou zorganizovala nezisková organizace Trash Hero a rovněž ji podpořil třetí plzeňský obvod.

Foto: TRASH HERO
Článek

Dobrovolníků bylo celkem deset, osm dospělých a dvě děti. Dohromady se jim podařilo sesbírat 163 kg odpadu.

„Své děti jsem vedla k tomu, aby nezahodily ani papírek od bonbonu. Jsem ráda, že ve stejném duchu vychovávají i ony své malé děti, které přišly uklidit „náš Jižák“,” řekla jedna z dobrovolnic Mirka Jarenová, pracovnice Odboru sociálních služeb a matrik ÚMO Plzeň 3. „Smutné je, že za pouhých 15 minut jsem nasbírala plný pytel plastových lahví. Ač bylo vedro přímo pekelné, měli jsme všichni z úklidu skvělý pocit,” dodala.

Odpad byl vytříděn a dále odvezen pracovníkem ÚMO Plzeň 3 do sběrného dvora. Nalezeny byly také tři injekční stříkačky, které si převzala Městská policie Plzeň.

„Jsem rád, že existují organizace, kterým není lhostejné životní prostředí a které nám pomáhají ho udržovat v přijatelné míře pro všechny. Všem dobrovolníkům patří za jejich úsilí velké uznání a velice mne těší, že jsou mezi nimi i naši zaměstnanci ÚMO Plzeň 3,” sdělil David Procházka, starosta plzeňského centrálního obvodu.

Reklama

Výběr článků

Načítám